10 juni

På fredag morgonen gick Krister och jag till restaurangen för en sista frukost innan vi tog bilen till flygplatsen. Vi ville vara där i god tid utifall fler förändringar skulle ske. Dagen innan hade flyget från Nanjing till Beijing ställts in, så ett tidigare flyg fick bokas istället. Efter incheckning, säkerhetskontrollen och lite Starbucks kaffe så bordade jag planet som lyfte ifrån Nanjing 11:25 kinesisk tid (5:25 svensk fredag morgon. Nu var min resa mot Sverige påbörjad. Kändes vemodigt men också skönt. Det jobbigaste var att lämna Krister som skulle stanna kvar en månad till i Nanjing och Kina.

Incheckning och säkerhetskontroll.

Starbucks i väntan på bordningen.

Landade i Beijing 13:25 (7:25 svensk tid) skulle nu få vänta till 00:05 (18:05 svensk tid) för att borda planet till Frankfurt som var nästa mellanlandning. Inte lätt att flyga. Covid ställer till problem och så Rysslands idiot invasion i Ukraina. Flyg blir inställda och det blir ändrade flygrutter pga stängda luftrum. Rutten till Frankfurt ändrades från 9.5 till 13 timmar i flygtid.

3-4 dagar innan jag skulle åka hade de öppnat upp för ”Air China” Beijing- Stockholm men då var det försent att ändra så därför mellanlandade jag i Frankfurt för att sedan ta ytterligare ett plan mot Stockholm och Sverige. Skulle bli en lång lång resa.

Det skulle naturligtvis komma en mindre orkan med rejält av regn precis i tid med att jag skulle flyga på natten och jag som gillar det här med flyg 🙁

Det skulle bli en skumpig start som påbörjades med en timmes försening då vi inte fick start pga vädret, men till sist blev flygningen bättre och jag lyckades sova lite grann under de 13 timmar flygningen skulle ta.

Så till sist nådde vi Frankfurt tidigt lördag morgon. även här någon timme innan planet lyfte vidare mot Stockholm och Sverige.

12:10 landade jag så äntligen på Stockholm Arlanda flygplats. Nu var det bara att leta rätt på taxin som skulle köra hem mig. Hade nu varit uppe i ca 36 timmar och det var 24,5 timmar sedan jag lyfte med planet från Nanjing. Trött? kanske lite. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *