5 dagar kvar

Tiden har gått fort nu är det knappt 5 dagar kvar. Har i veckan som gått hunnit med att lyxa med manikyr och pedikyr och varit till vårat spa ett par gånger och bara suttit på morgonen och njutit med en kaffekopp till vår underbara utsikt i soluppgången.

Varit med Ana i Fuzimiao och Bailuzhou Park och promenerat. Fuktigt och varmt. Kineserna ockuperar alla bänkar som finns för sovtid.

Barbara och jag var till President Palatset, museumet är fortfarande stängt så det blev en promenad i parken. Finns väl fortfarande någon regel om att museum inte får öppnas pga covid än. Tur jag var här med Madde för 2 år sedan. Det är rätt intressant att läsa historien om vad som hände från år 1912 då Republiken av Kina bildades och Nanjing blir Kinas huvudstad fram till 1949 då Folk republiken bildas och Beijing blir den nya huvudstaden för Kina. Mycket som hänt i Nanjing och Kina under den tiden.

Krister och jag har firat Bröllopsdag. Vi firade med massage, poolbad och Thai-middag i Rachamankha.

och avslutade dagen med att lyssna på Gus och Allan på Secco.

En sista gång hos Steven för att fixa håret hos.

En promenad runt Xuanwuhu under drakbåtsfestivalen som firades i helgen i Kina. Vi missade att se de tävla med drakbåtar även denna gång men lotusen har börjat blomma i parken.

En vecka för hejdå till vänner och platser som man kommer sakna när man kommer hem till Sverige. Vi kommer sakna mycket här men det ska verkligen bli skönt att komma hem, vi är färdiga med Kina för denna gång. Som pricken över i:et så åt vi middag tillsammans med Frank och Ying på söndagen. En riktig kinesisk middag vid rundabordet.

Tack alla för denna vecka nu blir det några intensiva dagar med packning och fler hejdå möten.

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *