2-8 grader denna vecka – Vinter i Kina

Vinter och kallt tycker kineserna och håller sig inomhus, men vi icke-kineser tar promenader och trotsar kylan. Gäller att passa på när det är blå himmel och luften är OK.

Som vanligt nästan ihjäl körd av kineser på moppar som åker på gångbanan och som inte vill förstå att cykel/moppevägen är för dem förens polisen står och stoppar dem. De är galna och kör i full fart och och när de kommer bakifrån hinner man varken se eller höra dem när de kör elmoppar.

Fotmassage och fika med Liz. Trodde jag skulle somna, men idag var det inte min tur. Liz börja blunda först.

Vi tog en promenad till Fuzimiao där vi trodde vi kunde hitta Qipao att köpa till den kinesiska nyårslunch den 24 Januari vi är inbjudna till.

Vi såg allt och ingen men vi såg ingen Qipao-shop här som vi trodde vi skulle hitta.

16:00 på fredagseftermiddagen innan stylisten kom för att sminka och fixa håret på mig inför middagen på Fairmont hade jag hittat en sömmerska i Nanjing som kunde sy upp en Qipao till mig till den 24 Januari.

Sömmerskan på butiken tog en massa mått och jag fick prova en massa olika modeller. Vi tittade på vilket tyg som passade mig och en klänning blev beställd. Hoppas den blir bra och att hon hinner sy upp den till den 23/1 som hon lovat.

Det här är min stylist:-). Hon pratar kinesiska med mig och jag engelska med henne:-) Det grön tyget ska min Qipao bli uppsydd i 🙂

Nu ska jag pusta ut och njuta av en middag med kära vänner/ Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *