Cadillac V-Day

En kväll i Cadillacs tecken! Frank bjöd med oss på den årliga Cadillac träffen i Changzhou, ca 15 mil öster om Nanjing, halvvägs till Shanghai.

Vi blev hämtade vid tretiden och åkte i den täta trafiken mot motorvägen.

”Vi har det bra, vi här bak i bilen…”

Väl framme hade mörkret börja lägga sig och kylan komma. Var ca 13 grader på kvällen, kyligt för november eller hur?

Arenan var på dinosaurieparkens parkeringsplats
Självklart åkte vi till en Cadillac träff i en Cadillac. Franks eldrivna hybrid är härlig att åka i! Ny färg har den fått också, för någon vecka sedan var den mintfärgad, nu grå!
Kineser bara ÄLSKAR spel, Franks fru är inget undantag. Ingen av oss vann något
Tur man(!) tog med sig en täckjacka, den hade varit skön att ha på sig…
Alla på läktarna hade fått ljusstavar, de bytte färg synkroniserat så alla viftade med samma färg
Förarna blev introducerade, en tjej i spetsen för alla gubbar
Snacka om synkroniserad körning, inte många cm mellan bilarna, och de körde inte sakta
Ett gäng dansare stod i mitten medan bilarna snurrade runt i hög fart utanför
Kiss-cam

Självklart hade de tävlingar, två kameror mot publiken valde ut par som kunde vinna om övriga publiken tjoade på dem. Naturligtvis blev vi utvalda, enda icke-kineserna(!), men vi vann inte. Hade vi vunnit hade vi dels fått prata kinesiska(!) med konferenciererna och åkt drifting med förarna i de röda bilarna. De vann dessutom ett par Bose lurar…

Efter genomförd uppvisning hyllas förarna av publiken
Frusna men glada åskådare
Efter uppvisningen behövdes mat. Frank och hans fru hittade en hot-pot som vi köade på för att få plats.

Alla kineser verkar äta mat mellan 18-20:30, det är helt omöjligt att hitta matplatser då

Menyn var på….kinesiska….så våra värdar beställer, Nina och Krister bara ler och äter
Maten har kommit in

Hot-pot finns i två varianter, den ena (mest kända) är att kött och grönsaker doppas i en gryta fylld med chillifrukter och annat gott. Denna variant som vi fick är inte stark och man doppar i en buljong med grönsaker och kött. Lite som dopp-i-grytan.

Det starka har man i sin lilla skål vid sin tallrik, en sås man själv har blandat från många olika saker som finns på en central plats i restaurangen.

Betyg, högt! Riktigt gott!

När maten var uppäten var det bara att sätta sig i bilen och åka hem igen, vi var hemma vid 23:30 så det blev en lång dag.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments