Cykeltur i Oktober (26 oktober)

Ber så mycket om ursäkt om jag inte bloggat på ett tag här är lite bilder från en cykeltur den 24 oktober. Nu när jag är hemma i Sverige får jag uppdatera lite:-).

Efter att ha varit lite tråkigt och kallt väder blev det fint några dagar igen. Idag skulle temperaturerna komma att stiga över 20 grader, helt galet.

Klädeskoden för oss svenskar var idag shorts. Det var varmt och vi svettades men som vanligt svettades inte kineserna, men vi har nog inte riktigt förstått det där. Flera kineser vi möte tyckte det var kallt och de hade på sig både vantar, mössa, kappor och vinterskor, det är ju senhöst på väg att bli vinter.

Vi tog en promenad på stadsmuren i det fina vädret…..

..när vi närmade oss pagoden vid berget ”Lion Hill” fick vi se att pagoden var öppen och man fick gå in i den. Vi har varit på Lion Hill flera gånger men pagoden har aldrig varit öppen så vi var ju naturligtvis tvungna att gå upp i den.

8 våningar högt och ingen hiss. Det blev trappor och åter trappor och trötta ben men det var var det värt. Pagoden var fint utsmyckad och målad både på in och utsidan och utsikten var fin.

Kvällen avslutade vi på favorit stället Fairmont.

/Nina och Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *