Flytt från våning 16 till våning 25

Nu har vi flyttat till våning 25 och inte heller här slipper vi myggorna, fast det var inte därför vi flyttade.

Krister har länge velat flytta högre upp för att få bättre utsikt och så bjöds tillfälle till då kontrakt på lägenheten skulle skrivas om efter 1 år och vi klagade på att vi trodde vi hade lite mögel vid ett av handfaten i det ena badrummet och fogmassa hade försvunnit så en klinkerplatta på golvet börjat knaka för att den satt lite lös.

….men denna story tar vi en annan gång för annars så blir detta inlägg så långt och konstigt. Det är nämligen svårt att berätta i ord hur konstiga kineserna är och hur de jobbar och diskuterar mellan varandra, det måste bara upplevas eller inte. Grå hårstrån får man och många hål i tungan 🙂

Själva dagen kom så småningom då flytten skulle ske. Jag ville vara med och ta hand om vissa saker själv men det tog tid innan Kineserna förstod det och när dagen kom och vi började flytta visade det sig att när vid vred på vattnen i kranen började elsystemet att brumma och skåpen i lägenheten var skitiga på ett av hyllplanen i ett skåp fanns flytande olja.

Vi gav upp allt då men GM för hotellet skulle genomföra undersökningar utföra de reparationer som behövdes och om inte det blev bra skulle hon fixa en annan lägenhet så Krister skulle få sin utsikt.

1 dag senare. Lördagen den 26 september hade de hittat de fel som var och utfört reperationer och städning i lägenheten så den var OK och vi kunde fortsätta med flytten.

Det blev en MC Lunch i nya hotellägenheten på 25 våningen rum 2505.

Att flytta 9 våningar upp gör skillnad nu ser vi bort till Niushoushan och Purple Mountain och vi ser Jumeriah borta vid Nanjing Eye som vi inte sett förut. Tyvärr har vi inga foton på vyn över Niushouhan, Purple Mountain och Jumeirah i detta inlägg nu men det kommer.

På kvällen satt vi ute och åt och myste på balkongen i den sköna sommarvärmen som är nere under 30 grader nu. Underbart förutom den jävla myggen som man aldrig blir av med.

Söndag morgon tog vi kaffe på balkongen och flyttade de sista sakerna ifrån lägenheten på våning 16 innan vi tog en didi till Niushoushan igen :-).

/Krister och Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *