Födelsedag ensam i Kina

Det här var den andra födelsedagen som jag firat utan nära och kära. Första gången var när jag fyllde 45, då var jag i Calgary och tittade på NHL för första gången (och hittills enda) live.

Den gången var jag ensam pga tjänsteresa till USA och Kanada. Den här gången är jag ensam pga Covid-19… Nina flög hem till Sverige, till killarna, för att fira jul och nyår. Tanken var att jag skulle göra detsamma, men flyga hem en månad senare, den 20:e december. Då jag var alldeles för länge i Sverige i våras också pga Covid. Maxgränsen för mig att vara i Sverige är 72 dagar om året. Passeras det åker jag på dubbelbeskattning, inte kul!

Så här satt jag själv. Nina propsade på att jag skulle kontakta James för att boka bord åt mig på Grand James. Började misstänka något… Sagt och gjort, jag kontaktade James och bad honom boka bord åt mig vid 19:00.

Väl där träffar jag James som fixat en bord för två, för honom och mig 🙂 Självaste restaurangchefen bjöd på middag på min födelsedag.

Hemgjord mulled wine, dvs deras variant på glögg bjöds på. Gott! Strax efter att jag kom till restaurangen kom även Torben från Danmark! Nu var vi tre till bords.

James bjöd oss på en god förrätt, en bricka med korvar och ostar. Till huvudrätt bjöds på lax!

En god laxrätt!!!

Mitt i middagen dyker Frank (min assistent) och hans fru Ying upp, de vet också om att jag är på Grand James. Jag får ett fint paket av dem!

Frank och Ying passade på att festa på Grand James

Middagen avslutas med en god tårta!

Krister skär och Torben tittar förväntansfullt på!

Tack Nina för att du fixade fint åt mig trots att vi inte var där tillsammans!

/Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *