Första dagarna i mars, lite varmare

Första veckan i mars har börjat lite varmare, men det är fortfarande kyla och regn i luften. Inte riktigt de svenska sommar temperaturerna här än, men snart så.

När regnet hänger i luften och det är kallt då får man planera för en välmående kropp och själ. Lite manikyr och pedikyr är att rekommendera då.

Lite god mat och bjudmat är aldrig fel. Blev bjudna på en welcome back middag av Sydney på Fairmont. Här är 2 små bilder av den goda maten Sydney bjöd mig och Krister på. En gåsleverbiff och lite chokladmousse.

När solen tittade fram och värmen börjar krypa under skinnet. Då är det inte bara vi västerlänningar som springer ut på grönbete även kineserna långt ner i söder får västerländska vårkänslor och kryper ur sin dvala. Idag satt damer och plockade ogräs (enligt mig) för att ta hem till middagen och gubbarna bidrog med fiskandet i vattendragen eller lekte med drakar. Några poliser var ute och provade en väldigt liten drönare. Tvätten hängde i mängder utanför husfasaderna, mer än vanligt.

Utmed min promenad och precis intill bostäderna finns detta skrotupplag helt öppet bara promenera in, förvånas aldrig över något här.

Här är lite foton på ett av mina shopping ställen. Vi kallar det H-huset :-), vårt lägenhetshotell syns också i horisonten. Lite trevliga målningar på broarna över kanalen som leder ut till Yangtze floden. Det var en turistbåt ute och åkte idag i det vackra vädret, men en tunn fleece behövdes idag även om solen lyste.

Torsdag den 4 mars skulle bjuda på nästan 20 grader och sol. En 16 km promenad till Eco Park – utmed floden – blomparken norr om olympiska stadion – hem.

Lite drygt 20000 steg kanske lite för långt då jag fortfarande har ont i min högra fot efter karantänen i Beijing. Min överansträngning har inte riktigt gått över. Inte så konstigt då jag aldrig sitter still måste nog bli lite ändring på det snart :-), men värmen och solen lockar.

Lite kul att komma tillbaka till Eco Park som har bytt namn till Friends park och har fått en del nya byggnader och statyer. De började bygga om i höstas och nu är ombyggnationerna klara.

Efter Eco Park gick jag i riktning mot floden där jag blev tvungen att planka. Avstängt då de förnyade gångar och rabatter intill floden. Kineser är hopplösa de stänger av allt när de ska utföra arbeten. När jag plankade lyckades jag även ta mig förbi pandemi avstängningarna till parken. Kineserna gjorde likadant så…..det var nog lite OK att ta den här vägen in i parken.

Var nyplanterat i blomparken. Det är penséer överallt i alla färger. Utmed vägen blommade även ett fält med ryps eller raps.

Till helgen har vi planerat en efterlängtad Shanghai resa /Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *