Jiuhuashan Park

Idag var jag ute på ny utflykt. Jag som sett allt i Nanjing har upptäckt att det är mycket kvar att se🤪. 14 km bort från där vi bor ligger Jiuhuashan Park som jag missat helt😱.

Entrén till Jiuhuashan

Stora brons elefanter står och vaktar entrén in till parken Och innanför entrén en stor trapp som inramas av lejon statyer.

Första trappen tar en upp till Templet. En trappa till måste du sedan gå för att ta dig till Sanzang Pagoda.

Blev många trappor uppför berget
Sanzang Pagoda och Master Xuanzang
Små buddhafigurer och stolar som såg ut som händer omgärdade Master Xuanzangs Pagoda.

I Parken fanns många statyer, paviljonger och en mindre park med statyer över alla stjärntecken som ingår i den Kinesiska astrologin.

Råttan var det första djuret som visade sig för Buddha och det är råttan som symboliserar år 2020. Själv är jag född i råttans tecken så jag hoppas på tur detta år.

Jag är en Råtta, 23 mars 1972
Krister är en Gris, 11 december 1971. Grisen symboliserade år 2019.

Kinesisk astrologi

Varje år i den kinesiska kalendern representeras av ett djur. Det är totalt tolv djur i kalendern, och att de är just tolv till antalet beror på en kinesisk legend om Buddha (ca 563–483 f.Kr.). När han nådde upplysning och skulle lämna jordelivet kallade han till sig alla djuren, men det var bara tolv stycken visade sig för honom. Det var dessa tolv djur som belöning fick en plats i den kinesiska kalendern.

Först kom en råtta och därför är råttan det första djuret i den kinesiska kalendern. Därefter kom en oxe, tiger, kanin, drake, orm, häst, get, apa, tupp, hund och slutligen en gris. Djurens unika egenskaper sägs också påverka de människor som föds under respektive djurs år.

Master Xuanzang Brons staty

Master Monk Xuanzang levde under Tang Dynasty (618-907)

Lihue Paviljong

The big Turtel

Parken är belägen på Jiuhua Mountain, så det blev en del trappor idag. En lummig park med fina vyer och trotts värmen kändes det lite svalt. Berget ligger in till stadsmuren invid Xuanwu lake, men någon promenad på muren invid parken blev det inte då muren är i renoveringsbehov och var avspärrad här. Däremot tog jag en promenad på muren bortanför Jiuhuashan Park.

Avspärrad mur

Väl framme vid Xuanwuhu Park bridge kunde jag gå upp på muren igen👍🏻

Och på muren är det alltid varmt, så tanterna har paraply för att skydda sig mot solstrålarna inget regn🙂

Shencemen park

Till slut var jag framme vid shencemen Park som var mitt mål idag och där möte våran driver upp mig och skjutsade mig hem.

Jiuhuashan Park( Högra hörnet längst ned) – Shencemen Park(vänstra hörnet högst upp)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *