Jul och nyår i Kina

Jul

Ja, inte mycket blev som det var tänkt. Jag skulle ju varit hemma i Sverige och firat.

Då det visade sig att man inte kunde flyga transit längre, bara direktflyg var tillåtet till Kina, begränsades rutten till Beijing – Arlanda. När det dessutom visade sig att troligen 14+14 dagars karantän skulle bli ett krav, beslöts att jag stannade kvar i Kina.

Min planerade resa var annars 20/12 till 8/1. Skulle bli en månads karantän för tre veckor i Sverige. Veckor som man dessutom inte kunde använda till att träffa familj och vänner pga Covid restriktioner. Tråkigt värre!!

Här i Kina är den enda lediga dagen över jul och nyår på självaste nyårsdagen. Dvs 1:a januari, alla andra dagar var som vanliga vardagar. För att få lite julkänsla tog jag ledigt 24-25 och 31.

I lobbyn på Fraser Suites hade man fixat en STOR julgran!

Stor gran i lobbyn

Min egen gran var inte lika stor…

Min egen lilla gran

Andreas och Madde hade bjudit hem mig på julbord på julafton. Vi åt nästan ett svenskt julbord, var sillen som lyste mest med sin frånvaro! Gott och trevligt som alltid!

Nyår

Nyårsafton firade jag på Fairmont. En god middag på Vancouver Grill och nyårsnedräkningen i Lobby baren. Var gott om goda vänner där, kanske varit där för ofta… 😉

Maten på Vancouver Grill är alltid utsökt!

Fick sällskap vid bordet av Edwin

Edwin gräver i telefonen som alla kineser gör

Efter middagen flyttade alla till Lobbybaren där det var fixat för Nyårsfest!

Och så var 2020 utslängt och 2021 inräknat!

/Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *