Laomendong 27 maj

Nu suger vi ur det sista ur Nanjing det är bara 12 dagar kvar av vår resa. Har dykt upp lite ”om och men” vilken kan göra att vi måste justera resan lite och det kan bli någon dag till i Nanjing men slutet är nära nu.

Ni ser vi riktigt längtar men dock inte för att se avslutet av hockey VM då Sverige redan åkt ur i kvartsfinalen.

Idag blev det en didi till Laomendong som ligger 6 km ifrån oss precis innanför stadsmuren. Ingen mer cykeltur och jag kommer vilse igen, inne i ett av de äldsta kvarvarande tätbebyggda kvarter i Nanjing. Nu har jag och Krister cyklat färdigt där.

Jag klev ur bilen utanför stadsmuren för att ta en liten promenad i ett område precis utanför stadsmuren där vi inte gått tidigare och där jag är säker på att jag hittar. Som vanligt går det inte missa de välpackade kineserna som finns överallt.

En härlig promenad utmed muren och kanalen i det underbara men otroligt varma och fuktiga vädret. 33 grader.

Innanför muren och i Laomendong området blev det en kaffe på starbucks såklart. Jag var också tvungen att ta en paus och bara koppla av som kineserna och torka av mig svett.

Finns så många smala mysiga gränder och små shopping butiker att promenera och besöka. Underbara fotomotiv hittar man överallt.

Tog typ 60-70 bilder på ca 2-3 timmar.

Handlade en liten doftpåse utav tanten som sålde dofter. Hon pratade kinesiska och jag engelska, det gick jättebra. Fick välja doft själv men visste inte vad jag ville ha så jag bad damen om hjälp och hon valde orangea kryddkorn som hon fyllde min påse med. Synd ni inte känner doften för den doftar ljuvligt gott.

Finns som sagt väldigt mycket att fota här…

Ska föreslå till Krister att vi måste åka hit på marknaden på lördag kväll. Bara gå runt ta oss en öl, äta lite kinesiskt och bara gå runt och mysa i mörkret. Det måste lysa fint från alla lampor runtomkring.

När jag skulle lämna Laomendong och stod och väntade på en didi fick jag se kineser som bråkade. De händer väldigt ofta vi ser kineser står och skriker på varandra och ofta tar de till handgemäng också. De här kineserna slogs dock inte utan stod bara och skrek på varandra. Vi andra runtomkring stod och log åt dem.

Trevlig Fredag /Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *