Lördag 23 oktober

Idag har vi räknat timmar, minutrar och sekunder.

Efter frukosten omkring 09:00 kom de och tog de sista proverna/testerna och nu efter middagen fick vi svar att provresultaten var negativa och att vi ska få lämna någon gång efter 19:30. De kommer och knackar på dörren när det är dags att gå. Då kineserna har svårt med tider kom vi att få vänta till 20:45 innan de knackade på dörren. Skoja att man var färdig packad, redo och stod och stampade långt innan 19:30 🙂

Det har varit en lång väntan idag från frukost fram till det att vi fick sms:et från personalen att vi var negativa och skulle få lämna karantän. Vi har fördrivit tiden med träning, lite spel och ätit måltiderna vi fått under dagen.

Proverna de tog i morse var ett test i varje näsborre och sedan gick de runt i rummet och strök tops mot lampknappar, toaspolknappen och på duschhandtaget. (3:dje gången de gör det under denna tid i karantän) Och 9 näsprov har vi fått stå ut med att ta under karantän, men gissa om jag var glad att det inte blev något bajsprov denna gång.

Under dagen har de gått runt och sprutat området med definfektionsmedel, var det för vi som kom ur karantän inte skulle bli sjuka eller var det för att vi skulle kunna smitta omgivningen 🙂

Vilken frihetskänsla det var att komma ut ur byggnaden. Lite papper skulle skrivas på och vi skulle få gå ett antal 100 meter inom de inhägnade området och samtidigt passera lite kontroller innan vi tillsist nådde grindhålet ut från det inhägnande området.

Här är vi överlyckliga och har precis beställt en bil till vårt hotell där vi ska bo i natt. Nu blir det godmmat på restaurang och lite öl och vin för att fira de 3 veckorna som är avslutade.

Efter 15 minuter kom didi´n vi beställt. Tog ca 20 minuter att åka till hotellet och vi lyckades bli incheckade. Jippi 🙂 Det skulle dock inte dröja länge förens de kom till vårt rum och skulle ha mer papper av oss. Vi hann bli lite nervösa. Och när vi kom tillbaka från restaurangen för att äta mat kom de springandes efter oss. Då hade Government i Beijing begärt ännu mer papper som vi skulle fylla i om vart vi varit och att vi hade negativa tester mm.

Hade Krister berättat att vi kom direkt ifrån en 3 veckors karantän hade vi nog inte fått något hotellrum, men var skulle vi bo då? Vi fick inte vara kvar på karantänhotellet och det fanns inget flyg att boka. Vi måste ju ha någonstans att bo över natten innan vi åker vidare till Nanjing för en veckas hemkarantän.

En middag på ”Blue Frog” med lite Prosecco och öl.

Godnatt på er alla och sov gott det gör vi / Nina & Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *