Nanjing Hash run

I helgen var vi på ytterligare ett socialt event… Nanjing Hash run.

För er som nu börjar tänka på konstiga växter som får folk att bli galna, tänk om. Nu pratar vi en annan hash. Hash House Harriers är en beskrivning på detta fenomen.

Vi åkte till andra änden av vår tunnelbanelinje….andra sidan stan.

Vi var där i god tid (sk Ace time). Starten skulle gå vid 13:30 och vi kom dit ungefär 13. Kl 14 hade inte alla kommit ännu…så mycket för tidshållningen i Kina.

Sakta men säkert började folk trilla in.

En Hash run går ut på att man letar och följer tecken i skogen/naturen. En punkt/blobb betyder att man kanske är på rätt väg. En cirkel betyder att man ska leta rätt på vilken väg som är rätt. Ett kryss betyder att du är på fel väg. Ett h med en pil är ”this way”. Bokstäverna BS var kort och gott Beer Stop. Lätt va?

Starten går! Kan nämnas att Laurie var av kategorin, skränig engelsman. Bara att ryckas med! I Hash skriker alla ON-ON när man är på rätt väg… många skrik blev det….

Direkt efter start hamnar vi i bushen…här blir spännande…

Vi klättrade ner, bara för att klättra upp igen

Vi nordbor som var med första gången på detta började snart snacka… vad är detta? Vad har vi gett oss in på? Är de seriösa? …

Efter en dryg timmes vandring var det dags för BS…äntligen. Kan sägas att vi hade 33-34 grader varmt, årets klart varmaste dag.

Del två av vandringen skulle vara ca en timme till…puh! Bara att bita ihop.

Vi börjar inse att detta kommer att hålla på till 20-21… hmm vi behöver en escape plan, och det kvickt. På en Hash ska det sjungas och stå i cirklar, inget vi känner för…

Snabbt drog vi oss undan och tog en didi till Axis 🤪👍😇🤣

Huvva…

Detta gjorde vi istället…

Tydligen söker de nu folk till att vara med och arrangera…tro vi med säkerhet kan säga NO-NO på den…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *