Nyår i Shanghai 2021-2022

Det blev ett underbart nyår detta år också och av alla ställen blev det Shanghai för oss i år. Det hade vi inte trott för några år sedan att vi skulle fira nyår i 3:e största staden i världen.

Vi reste till Shanghai på torsdagen den 30:e för att hinna installera oss innan nyår. Vi fick en lugn och skön resa de 30 milen till Shanghai (gick på 1 timme och 7 minuter).

Ett härligt stopp i Shanghai är Starbucks Reserve, långt ifrån ett vanligt kaffeställe. Här kan man få kaffedrinkar medans man ser hur kaffebönor rostas och packas.

Vi hann med Bella Napoli till kvällsmat samt att gå till en mysig pub som heter Barber Shop.

Ingången till Barber Shop är minst sagt gömd (se Every door goes to Narnia). Väl innanför dörren (när man hittat den) får man vänta i en barberar shop innan man släpps in i en mysig pub.

Det blev nyårsmiddag på Italienska ”DaMarco” som en kinesisk vän bokade till oss i sista sekund eftersom alla restauranger var fullbokade.

Vi hann också med en konstinvigning i det konstgalleri som Richelle jobbar i

Efter middagen var vi på en nyårsfest på våning 56 i en av skraporna på Bund, Grand Hyatt.

Som vanligt när man är i Shanghai blev det lite promenader i fina parker, lite shopping och massa god mat och utforskning av nya pubbar vi inte varit på tidigare.

Dagen vi åkte hem var det lite kaos på tågstationen vi åkte ifrån ”kanske de också har problem med växlar på vintern” 🙂 första gången tåget var försenat för oss. Tågen i Kina är alltid punktliga.

/Gott Nytt År önskar Nina och Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *