Rosenparken vid Xuanwu Lake

Dagen startade bra. Hade planerat en mindre promenad på muren för att sedan ta cykel till rosparken invid Xuanwu lake. Väl framme vid entrén till muren blir jag inte insläppt med förklaring att jag ska visa upp ett, nucleid test som är mindre än 48 timmar gammalt (som jag inte har, har inte testat mig på 4 veckor). Varför? jo för att jag är utlänning.

Tanten i luckan såg livrädd ut och stängde igen biljettluckan med risken att jag kunna smitta henne. Jag öppnade den och sa att jag inte behövde något test. Hon ruskade på huvudet och stängde luckan igen. Tog min telefonen och ringde till Kristers assistent Frank, han fick läxa upp sina egna om vilka regler som gäller.

Det slutade med att hon fick ge med sig att hon hade fel om att jag skulle visa ett nucleid test, men hon tvingade mig visa en travel kod att jag inte varit ute och rest i Kina och jag visade också den obligatoriska QR-kod(jag redan visat dem) som det ska räcka att visa upp för alla här i Nanjing nu då Nanjing är en lågriskzon då vi inte har några covid fall här. Fick sedan passera entren.

Pratade med en kines på muren och han hade inte visat vare sig Travel kod eller något test reslultat när de gått upp på muren. Mötte tre personer på en sträcka av 1,5 km utomhus på en mur. Det har inte funnits något covid fall på över 3 veckor i Nanjing, så tråkigt att möta personer som målar upp fan på vägen när de gäller oss utlänningar.

Från muren har man god överblick

När jag gått ner från muren tog jag en cykel sista biten fram till Xuanwuvlake och rosparken. Där stötte jag på gubbar som fotade en fågel/fåglar, selfie-tanter och roddare som övar inför Drakbåtsfestivalen som är första helgen i juni.

Det är fint omkring Xuanwuhu (玄武湖) ett ställe vi ofta återkommer till.

I rosparken blommade många rosor men det såg väldigt torrt ut.

Trött var jag efter cykeltur och promenad men istället för att lägga mig på parkbänken tog jag en milkshake på restaurang Blue Frog.

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *