Sanya 8-15 december

Onsdagen den 8 december flög vi en vecka till Sanya för att fira Kristers 50 års dag. Vilket underbart väder vi fick. Det var varmt och solsken hela tiden.

Tar nästan 3 timmar att flyga från Nanjing till Sanya. En skön men lite skakig flygning i början men när vi närmade oss Sanya blev vädret klarare. Vi flög business class och blev servade under hela resan.

Vädret var underbart hela veckan i Sanya. Temperaturen var över 26 grader så det blev mycket bad om dagarna.

Vi badade i pool och blötte fötterna i havet, då det är förbjudet att bada längs med stranden just nu då det är stora skillnader mellan hög och låg vatten och är stora undervattens-strömmar.

Hade en nöjd man som mest låg och latade sig denna vecka, eller vi var duktiga på det båda två. Vi hade det underbart.

… lite bubbel i bubbel blev det också.

Förutom att bada blev det också många långa och härliga strandpromenader. Det är 3:dje gången vi är till ön nu och det är lika härligt varje gång att få känna sanden under fötterna och lyssna på havets krafter.

Vi hittade också lite terräng att promenera i, men här var det delade meningar om det var förbjudet område eller ej 🙂 Jag var kissnödig efter en mils promenad och det fanns inga offentliga toaletter i närheten så vi ginade denna väg ner till stranden.

Vi bodde på ett nytt hotell i samma område vi bott tidigare och hade fin utsikt. Inte så många pooler i vårt hotellområde men kineserna tycker det är för kallt att bada just nu och åker endast till Sanya för att shoppa skattefritt så vi hade poolerna för oss själva nästan hela tiden. Vi var också en dag och shoppade likt kineserna 🙂

…shopping målet

De skulle stänga vår bästa pool för renovering de sista 3 dagarna av vår resa, då protesterade vi och vi blev erbjudna en ny suit med egen privat pool utan extra kostnad.

…hotellets poolområden

…. utsikt från hotellsuiten 12 våningen med en stor underbar bubbelpool inne i badrummet med samma utsikt över havet. Magiska soluppgångar.

…nya suiten vi hade de 2,5 sista dagarna. Någon som vet hur man njuter i en pool.

Hotellsviten vi bytte oss till blev bra, vi var rädda för att det skulle bli mycket myggor men det var bara några vi fick jaga iväg på de 2 nätterna vi sov här.

Som vanligt njöt vi av godmat även här i Sanya och kvällen Krister fyllde var vi till Gordon Ramsays restaurang.

Hotell Atlantis som Gordon Ramseys restaurang finns i är uppbyggt runt ett super stort akvarium. Så läckert! Är värt ett besök om man åker till Sanya.

Vi gjorde mysiga promenader på kvällarna till och från restauranger vi besökte.

Frukosten på hotellet var jättebra och det fanns allt att välja på. Frukosten kunde vi njuta av varje morgon utomhus då de flesta kineserna satt inomhus eftersom det är vinter nu. Några kineser i snygga outfits trotsade dock det underbara vädret och kolla in de coola grisdumplingens.

… här är några fler med härliga outfits som inte vill frysa och är rädda för solen 🙂

Solbrända och supernöjda lämnade vi sedan vårt underbara Sanya för 3:dje gången, kanske vi inte hittar hit någon mer gång 🙁 , men vi har underbara dagar i ryggsäcken som vi sent kommer glömma.

Vi önskar alla en trevlig fortsättning på jul och nyårsfirande runt om i världen.

/Nina och Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *