Till Beijing med mellanlandning i Tianjin.

Planet avgick från Arlanda ca 17:00 lite försenat. Blev temperaturkollade innan vi gick på planet. Några togs åt sidan men jag tror alla kom med till sist. Ett överfullt plan kändes det som. Alla kineser flyr Europa nu. Många vill hem till släkt och vänner och många skolungdomar där studierna nu är nere passade också på när de fortfarande gick att flyga.

Vi gör som vi ska. Masken är på👍🏻

En skön flygning med ingen sömn och mat(kinesiska bullar med någon fyllning), kakor, någon konstig soppa och endast vatten. Det märks att det inte är som vanligt☹️. Tog tempen på oss flera gånger under hela flygturen. Personal iklädda rymddräkt.

Här tar de temp.

Kineserna är väldigt kreativa. När maten intas måste man ju lyfta på masken🙂 och hur undviker man otäcka virus då? Jo man bygger tält av plastpåsar och tejpar upp i planet😂.

Så mysigt med tält😉

Hmm kanske skulle stannat i Sverige ändå. Har ingen handsprit med mig i planet och inte någon kartong med engångs handskar så jag kan byta hela tiden jag vidrör något och jag har definitivt ingen rymddräkt och plast tält. Hoppas ni hemma i Sverige håller alla tummar för att vi håller oss friska utan detta. Vi gör det för er❤️

Landat i Tianjin. Smygfilmar lite personal som kommer in i planet kontrollerar oss igen och vissa plockas ut separat. Känns konstigt😱
Här är fler rymdvarelser

Väl framme i Tianjin fick vi vänta 2 timmar på planet innan det var vår tur att kliva av. Två rader åt gången fick lämna planet. Vi fyllde i formulär, checkades igen och blev därefter intervjuade i ca 10 min innan vi fick gå till passkontrollen.

Efter passerad passkontroll kombi tillbaka till den gate där vi lämnat planet, men en våning ovanför.

I 8 timmar fick vi vänta innan vi kunde gå ombord igen. Totalt en väntetid på 10 timmar från landning. Turen till Beijing var bara 18 minuter till i flyg.

Väl framme väntade bussar på oss

På Beijing exhibition center fick vi hämta vårt bagage i två lastbilar. Alla sorterades efter transit/non-transit. Små bås fanns för varje provins. I vår provins, Jiangsu, träffade vi fler från Stockholm och trevlig personal. All personal här var poliser.

Efter lite väntan, fler formulär och diskussioner fick vi till sist hoppa på en buss till vår natthotell.

En lång dag, vi var inte i vårt rum före 02:00. Ca 37 timmar efter vi gick upp på måndagsmorgonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *