Cykeltur på en lördag

Idag var vi ute och cyklade. Innan dagen var över skulle sträckan vi cyklat uppnå hela 2,2 mil. Vi hade sikte på ”Treasure Shipyard Relic Site Park” men först var vi tvungna att stanna och titta på Ninas berömda ägg.

Här står vi och tittar på vattnet i floden som fortfarande är väldigt högt.

Ägget är cA 4-5 meter högt och så häftigt att ta foton på då det är spegelblankt. Trädgrenarna man ser på ägget är inte någon spegling utan de är mönster utskurna i ägget.

Lite kinesisk pose måste göras
Krister har inte förstått att ägget sitter fast. Han lär nog få stå där ett tag om han ska rucka på ägget.

Nu så på väg mot ”Treasure Shipyard Relic Site Park” och idag är jag inte själv och bestämmer då inte vägen. Tur det i varje fall fanns en slät stenrad på sidan som man kunde leda cykeln uppför på.

Krister är nöjd och tycker han valt ett bra vägval, vi får väl se jag har ju varit i parken förut så jag vet åtminstone åt vilket håll vi ska.

Det är inte lätt att hitta en cykel som passar man får leta ett tag. Ofta är cyklarna får låga och det går inte ändra höjden på sadeln, men smidigt och enkelt och det kostar endast 13 yuan i månaden och då får vi åka hur mycket vi vill. Det är bara ta en cykel någonstans och lämna den var du vill där det står cyklar och det gör det överallt.

Treasure Shipyard Relic Site Park

Efter parken cyklade vi vidare mot Shuiximen Square. Här lite toapaus. Finns många offentliga toaletter tyvärr ofta hål i marken och så saknas toapapper. Ibland fräscha och ibland hemska men nöden har ju ingen lag. Idag hittade vi en fin toalett, det vita huset bakom oss.

Shuiximen Square

När vi kom till torget som ligger precis intill stadsmuren i Nanjing insåg vi att vi cyklat rätt så långt och var hungriga och sugna på något kallt att dricka. Vi avslutade då cykelturen med ett besök på Wagas i Wonder City för att sedan gå den sista 3 km hem.

Cesarsallad

På vägen hem var vi tvungna att gå uppe vid vägen för här stod gångvägen fortfarande i vatten.

Trevlig helg/Nina & Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *