Wuxi – En dag med gigantisk Buddha och en underbar mini-stad

Vi tog tåget till Wuxi för att därifrån bege oss till Lingshan och dess gigantiska Buddha. Lingshan ligger ca 3,5 mil utanför Wuxi så vi var tvungna att även att åka bil för att nå vårt mål.

Lingshan Buddha

Området låg ca 35 km från stationen. En färd som visade sig skulle bli spännande… chauffören var nämligen så trött att han somnade… ja medan han körde… inte roligt… vi skramlade, öppnade fönster och tjoade för att hålla honom vaken…senare skulle det visa sig att även chauffören tillbaka behövde hållas vaken… fy för långresor i denna hetta med chaufförer som måste köra dygnet runt för att få in pengar…

Buddhan är 88m hög och färdigställdes 1996, ett modernt område för en gångs skull för att vara i Kina. Den består av 2000 delar och väger över 700 ton. Storleken är helt otrolig, måste upplevas för att förstås.

Den stora Buddhan var 88m hög och ar gjord av 2000 koppar delar

Ingången är som vanligt uppdelad i olika gates/portar.

Buddhismen är rätt stor i Kina, ett land man annars kunde tycka skulle vara fri från religiösa yttringar.

För att ta sig upp till fötterna på Buddhan fick vi först gå i många trappor för att därefter åka hiss 5 våningar upp till fötterna.

Här snackar vi inte sexpack utan…ja räkna själva…

Inom området fanns mer än bara buddhan, flera palats och som vanligt magnifika parker.

När vi var klara i Lingshan området begav vi oss till en närbelägen by.

Nianhuawan scenic area

Efter parken begav vi oss till en pittoresk by som hade allt. Vyerna, affärerna, barerna och restaurangerna. Här hade vi lätt bränt en hel dag. Nu hade vi bara två timmar på oss innan vi behövde åka tillbaka till Wuxi och tåget.

Helt klart två nöjda resenärer
Ja, är det en gubbe som håller ett moln eller?

Vägen hem…

Vi var hungriga och trötta och hoppades att turen tillbaka skulle gå bättre än turen ut. Som ni nyss läst vet ni att även denna driver sov… gaaahhh!

Väl i Wuxi hittade vi en välkänd restaurang, Blue Frog 🐸

Lite Blue Frog burgare 🍔 går alltid ned. ✅ ytterligare en av deras hak förkryssad

Mer än svårt att få tag på taxi för de 15 minuters resa vi hade kvar till Wuxi Railway station, vad göra? Jo vi går! Vårt tåg gick kl 18:41 och vi var vid stationen kl 18:05. Gott om tid, tror vi… En kinesisk järnvägsstation har ungefär samma säkerhetskoller som vilken flygplats som helst. Döm om vår förvåning när säkerhetsmannen vägrar släppa in oss. Efter lite om och men, på vår biljett står Wuxi Dong inte Wuxi. Det finns mer än en station… 25 km bort…

Vi hann se solen gå ner

Vi har alltså tagit oss till fel station! Krister börjar snabbt försöka hitta en didi som kan köra oss… 10 min bort… vi kommer inte att hinna.

Nina raggar snabbt upp en vanlig blå taxibil (inte lika fräscha som de bilar vi brukar åka i). Efter lite diskussion säger killen, jag klarar det, för 100 yuan! Ok säger vi!

Därefter börjat en rallyförare genom filerna. Kinesisk trafik är…ja…intensiv och tät. På egen navigationsapp ser vi att vi ska komma fram 18:30… 11 minuter för säkerhetskoll och att springa till tåget… ska vi hinna?

Efter intensiv körning är vi slutligen framme, kl 18:27, några minuter mer tillgodo. Vi springer in, rusar genom säkerhetskontrollen och upp till gaten för vårt tåg… vi hann, 3 minuter kvar till gaten öppnar, helt plötsligt är vi först i kön!

Så skönt att äntligen sitta på tåget hem, efter en lång, intensiv och härlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *