En dag i Chuzhou

Enkelt att åka tåg i Kina och då gäller det att passa på och utforska städerna runt omkring Nanjing så idag blev parkerna i Chuzhou målet.

Väl på stationen och vid väntan i avgångshallen (tågperrong 8 och 9) på att gaten skulle öppnas kom helt plötsligt ett gäng militärer inrusande. De stod i 3 led var ca 100-150 militärer.

När de kom flyttade sig alla och skärmen som ska bli grön när gaten öppnas blev gul. Hade precis varit fram och frågat om det var på rätt plats och om tåget snart skulle komma. Gate vakten sa att det var rätt men att vi var tvungna att vänta. Helt plötsligt förstod jag varför när jag såg militärerna komma. Då håller man sig undan.

De stod i led i 3 grupper ca 50 i varje grupp. När de rörde på sig och lyfte väskor mm gjorde de det samtidigt såg löjligt ut.

Jag höll mig på min kant och fotade i smyg och inväntade min tur. När jag kom ner på perrongen hittade jag inte mitt vagns nummer först. Alla vagnsnummer finns på skyltar på perrongsplattan för att du ska placera dig i förväg vid din vagn så du inte kommer fel så att tågen kan gå i tid.

Jag fick för mig att mitt vagnsnummer var samma som en av militärgruppernas men puh hur kunde jag tro något sådant. Var nervös ett tag och frågade men så hittade jag mitt vagnsnummer. Ingen åkte i samma vagn som militärerna naturligtvis.:-)

Järnvägsstationen i Chuzhou

Väl framme i Chuzhou så regnade det men det var bara en tillfällig skur. Lite bilder nedan ifrån Qinglin Park.

Och nedan lite bilder ifrån Langyashan National Forest Park. En härlig grön park med små sjöar och vattendrag.

Fjärilar verkade trivas här. Idag hann jag nämligen fota någon som satt stilla:-)

Skogen omkring var naturligtvis stora lövträd, bambu och små palmer men även höga jätte träd som hade bark. Typ lärkträd eller tall.

Här lite bilder ifrån Yefang Garden

Tiden går fort när man är i parkerna och går och även så denna dag. Avslutade dagen med ett besök på People Square. På torget fanns statyer över alla kinesiska djuren enligt den kinesiska kalendern.

Krister är född i Grisens tecken som avslutade 2019.

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *