Shanghai 11-13 september

En ny resa till Shanghai. Den här gången besökte vi ”Old Town” och ”Disney world” och åkte upp i toppen av ”Kapsylöppnaren” (Shanghai World Financial Center) och så blev den en ”Barkväll i Shanghai med James”

Old town

På fredagen tog vi lite lugnt och spatserade runt i Old Shanghai Town. Mysig gammal stadskärna med massor av små butiker och restauranger.

Som alltid i Kina kommer regnet fort och är borta lika fort som det kom. I The Old Town klarade vi oss bra men det börjar mörkna redan här på himlen.

Restaurang The Kapten har vi varit och besökt förut men då kom vi inte in för det var fullt. Den här gången lite lättare kanske för att regnet var på intågande. The Kapten är välbesökt då du sitter fint på balkongen och har en ljuvlig utsikt över Pudong och alla skraporna.

Baren som vi försökte komma in på i oktober förra året

Restaurang personalen var väl förberedda för regnet och gav oss paraplyet och hattar för att kunna sitta kvar ute. Vi beslutade oss för att gå in och äta upp vår mat inomhus.

Disney World

Det blev en lördagsutflykt till Shanghai Disney World. En stor park men jag/vi blev inte så överväldigande av den.

Fanns shopping, många åkattraktioner, restauranger och olika parkområden där man kunde roa sig. pga Corona så fick färre människor vara där samtidigt vilket var skönt, men väntetid för åkatraiktionerna var slutsålda för dagen(vip biljetter) eller du fick stå i 2 timmars vänte kö.

Barrunda

På eftermiddagen hörde James (ägaren av restaurang Grand James) av sig till oss. Han var på väg till Shanghai och frågade vilket hotell vi bodde på och frågade om vi skulle träffas i baren för en barrunda.

Vi hängde på och det blev en annorlunda barrunda.

De franska kvarteren och skyskrapor

Söndag blev så en promenad i de Franska kvarteren och en tur upp i Kapsylöppnaren.

Efter att ha varit uppe i Shanghais näst högsta byggnad begav vi oss mot The French Concession; kvarteren dar fransmännen etablerade sig

Summering

En rolig helg i Shanghai. Vi drack och åt gott. Hit blir det fler gånger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *