Fairmont

Igår var det dax för en ny middag på Fairmont med våra kinesiska vänner.

Var lite förprovning av den nya Menyn som kommer finnas på Vancouver grill under hösten.

Det är James och James längst ner i bilden. Efter det sitter Lucas bredvid Krister och så Emma(Lucas fru) sitter mittemot mig. Bredvid Emma sitter Meng och hennes man Sydney(GM för Fairmont)

En god middag med trevligt sällskap. Vi fick en Hummer som första rätt och till det vitt vin.

Smakade hummern då jag i Kina har ätit mer och mer skaldjur då jag inte har haft några allergiska reaktioner alls när vi varit här. Lite försiktig är jag ändå så en nöjd Krister fick en större del av min hummer som var utsökt.

Efter hummern fick Krister in sin favorit, svampsoppa med mycket grädde och tryffel i. Soppan är så god hos Fairmont, men Krister själv är också superduktig på att tillaga svampsoppa.

Tredje rätten var fisk. en fisk som föll isär när man petade på den. Helt perfekt.

Torsk, fermenterat risskum, söt pepparsås

Fisken var ljuvligt god för den som älskar fisk. Och sedan kom den efterlängtade australienska biffen.

Det är så roligt och gott att äta mat när det blir serverat på ett elegant sätt. Ser ut som det är lite mat, men då det är fler rätter så räcker det med små rätter och man njuter av varje tugga. På bordet finns också alltid Fairmonts goda bröd med vitlök och smör till om man vill ha något extra att tugga på.

Till efterrätt fick vi en chokladkaka med tunna blad av choklad och hallon som utsmyckning.

Det var fler gäster som ville njuta av denna kväll. Restaurangen var nästan fullsatt men det var bara vi vid honörsbordet.

En supertrevligt kväll och supergod mat och mina favoriter som ni förstår var soppan och efterrätten. Fortsatt trevlig torsdagskväll/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *