Mufushan och Changjiang Avalokitesvara Scenic Area

Söndag och en lite utflykt igen och varför inte på höjden idag också som det som ofta blir i Kina 😂.

Det är små berg lite varstans och runt omkring bergen är ofta parkerna belägna och så också idag när vi besökte Mufushan och Changjiang Avalokitesvara Scenic Area.

Det skulle bli en varm dag och en lång promenad men vi hade bunkrat upp med smörgåsar och vatten så vi skulle överleva. Vi överlevde även Kristers felbokade bil 😫 som fick oss att gå längre än vad vi räknat med.

Vi fick en härlig skogspromenad och såg många fjärilar och flera fina vyer över pråmarna på Yangtze uppe ifrån berget. Vi besökte också ett område med buddhastatyer där vi också kunde gå in i en kall grotta för att svalka av oss. Innan vi åkte hem orkade vi också med ett besök på Blue Frog som fick avsluta denna söndags utflykt.

Inte hade vi räknat med att gå offroad och det tog också stopp vid ett stup så vi fick lov att vända. Krister nöjd men inte jag som tyckte det var för varmt och gärna talade om att vi åkt till fel plats och troligtvis skulle dö i värmen. Ingen människa syntes heller till i the Scenic Area, vi var ensamma.

Mysiga skogsstigar. Det här är hiking .
Krister med kameran i högsta hugg för att fota fjärilar
Nina lite halv sur för det var jobbigt i värmen och vi var helt fel enligt kartan och hade långt att gå

Till sist kom vi på rätt spår. Stengångar, Paviljonger och utsiktsplatser. Tur jag hade min nya hatt med mig den hjälpte mot värmen.

Dit ned ska vi snart och promenera men först lite mer på höjden i skogen..

Vi skulle få se många stora fjärilar men tyvärr så sitter de aldrig still. Här är några krister lyckats fota.

Innan vi sakta började gå nedför bestämde vi oss för att äta av våra smörgåsar vi haft med oss. Ett gott beslut vi hade även behövt en dusch. Svettiga var vi och utflykten var inte slut än.

Äter den godaste smörgåsen på länge.
Krister svettig och belåten efter matsäcken, nu på väg nedför berget.

Väl nedanför berget hittade vi Buddahberget med alla statyer och innanför berget finns en grotta och där var det svalt och skönt.

Inne i grottan fans trappor som kunde ta oss ut på utsidan av berget.

Efter lite svalkande i grottan och en lång vätskepaus så tog vi oss sedan ned till floden och tittade in pråmarna på närmare håll och lite statyer i parkområdet längs med floden.

Undra om någon av våra bilar vi köpt har åkt på en sådan här båt.
Stor drake med hästar i släp

Krister och jag jättenöjda. En härlig dag och Krister har precis fått tag på en DiDi som tar oss till Blue Frog. Där blir det en efterlängtad Öl och Hamburgertallrik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *