Fri som en fågel(14 februari)

Kanske skulle stanna några timmar i Beijing medans jag är fri och är frisk med negativa provsvar i bagaget. Enligt government i Beijing är det endast 3 veckor som gäller för mig i karantän så nu är det över. Government i Nanjing däremot säger jag ska sitta en vecka till, väldigt konstigt att ett land inte har samma regler som de följer.

Sedan igår har jag tagit 9 näsprov, 3 halsprov, 3 blodprov, 2 bajsprov och prover i miljön i hotellrummet i Beijing, känns som jag är klar nu.

På flygplatsen visade jag inte mitt karantänpapper med stämplar på, då kanske jag inte blivit insläppt. Visade min gröna QR koden 2 gånger. Vid entrén på flygplatsen och vid incheckning tog jag fram och skulle visa den. Flygvärdinnan som checkade in mitt bagage och gav mig mitt bordning kort ruskade på huvudet åt QR koden. Hon ville istället jag skulle skriva på något papper hos dem på kinesiska. Ingen aning om vad det var jag skrev på, men efter det var allt ur världen och jag var incheckad. Nu shopping och loungen.

Shoppade inget men jag var på loungen och fick lite grattis dryck att fira med att jag var fri som en fågel och på väg hem till Nanjing.

Var inte så hungrig på flyget utan bad om lite frukt, kaffe och juice. Går fort att flyga tar ca 2 timmar att flyga enligt deras tider, men idag skulle vi flyga på 1 timme och 20 minuter ville därför bara försöka njuta av utsikten och att karantän i Beijing var över för den här gången. Lite lyx kanske att åka Business class men det var jag väl värd.

Planen lyfter inte så högt när det är så kort sträcka lite mulet över Beijing men desto närmare jag kom Nanjing desto bättre blev vädret och jag hade en härlig utsikt. Bilder över Qixia i Nanjing.

Vad tror ni händer när jag landar i Nanjing? Kristers assistent Frank har skickat en massa meddelande om att jag skulle vänta in någon när jag klivit av planet och jag skulle inte gå och hämta mitt bagage. I helvete tänkte jag. Jag ska fan inte behöva känna mig som någon förrymd fången igen, för jag förstod att det var det som skulle hända mig sedan.

Jag gick tillsammans med alla andra glada och trevliga resenärer. Tog god tid på toaletten och när jag skulle hämta mitt bagage. När jag hämtat mitt bagage gick jag mot taxi utgången och såg Frank skicka något meddelande. Först då berättade jag att jag var vid exit och skickade Location.

Från ingenstans kom nu 2 rymdmäniskor och hämtade mig. Resenärerna på flygplatsen tittade på mig. Hade de inte masken på sig. tog de på den och gick några steg ifrån mig där jag kom och gick. Klart man blir ledsen vad faan är detta.

Nu är jag en sjuk fånge igen som inte får umgås med någon inte ta ett steg i närheten av någon. Jag har blivit en smittorisk igen. Kineserna är inte kloka konstigt att de inte sprutade mina saker med desinfektionsmedel som de gjorde i Beijing när jag kom dit.

På väg till hotellet för ny karantän var ska detta sluta?

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *