Karantän i vår hotell lägenhet rum 32201

Nu har vi lämnat Beijing och en vecka i hemkarantän återstår och igen blir vi separerade. Krister bor i hotell suite 31702 och jag bor i våran hotell suite (32201) Efter karantän väntar en månad med 6 covid tester till, så allt är inte över än. :-)Vi är på hemmaplan och har lämnat Beijing och kylan och det känns skönt i varje fall. Nu har vi kommit till sommaren och värmen igen. 🙂

Fick ett varmt välkomnande av GM med personal från hotellet och ett litet kit med frukt, dryck, gosaker, extra badlakan och handdukar och naturligtvis lite toapapper mm för att personalen kommer inte gå in och städa här denna vecka. Allt som vi beställer lämnas utanför dörren.

En vecka kvar alltså i karantän med träning, spela spel, måla, ser på svensk TV (Krister har fixat en boxer så vi kan se på alla svenska TV program) och så roar jag mig med att beställa mat och annat via våra kinesiska appar för att få tiden att gå.

Frukost och mat äter jag på balkongen då det är svensk högsommar värme här och bara njuter av de härliga vädret. Förhoppningsvis håller det i sig ett tag till så Krister och jag hinner ut och kan njuta av det utomhus också och inte bara på var sin balkong.

Lite kul är att om vi sträcker oss ut tillräckligt långt när vi står på balkongerna då kan vi se varandra. De 2 röda prickar på hotellfasaden bland flaggorna. Ungefär där är vi. Krister nedre pricken och jag den övre.

Naturligtvis måste vi ta covid test här också. 2 tester ska tas. Ett togs i måndags och det andra togs idag på morgonen. Det andra testet säger jag, det var 4 stycken. En i vardera näsborre och 2 i halsen, man kan undra varför.

Under år 2021 har jag nu tagit: 36 hals/näsa prover, 3 blodprover, 2 bajs prov och så har de utfört 4 tester på rumsinventarier när jag varit i karantän, borde jag inte vara frisk om alla är negativa och slippa fler tester? Har ju även tagit prover i Sverige för att få åka hit och så mina 2 vaccindoser i Kina och 2 vaccindoser i Sverige.

Nej, det ska tas 6 prover till under november månad. Undra om jag är frisk sedan då enligt kineserna?

Brukar visa dem min negativa Qr-cod där de står om mina vaccindoser för att de ska förstå hur galna deras regler är.

Ofta hör du det prassla i korridoren när de kommer i sina Rymddräkter :-). I måndags var jag dock lite före. Tyckte jag hörde någon knacka på min dörr och öppnade för att se efter, då stod kinesiskan och byte om till sin rymddräckt. Kanske är hon rädd jag smittat ner henne nu:-)

Igår vid lunch meddelade Frank oss om att de skulle komma idag kl:9.00 och ta sista testet (2 prover i vardera näsborre och 2 halsprov)Är proverna godkända är vi fria lördag morgon.

I måndags gick det fort med provet och idag tog det tid eftersom hon skulle visa mig något papper på kinesiska som jag inte förstod. Jag förklara på engelska att jag inte förstod och att hon kunde göra testen ändå. När inte jag lusläste pappret på kinesiska tyckte hon tydligen jag var besvärlig och gick bort från mig och började ringa i telefon och så fick jag höra från personal på hotellet att jag vägrade göra test.

Det är vår vardag när inte kineser förstår engelska då vägrar man hjälpa till. Vad ska man göra när de inte kan engelska och teckenspråk inte heller fungerar? Jag lovar försöker jag med min kinesiska då står de som ännu större frågetecken jag har försökt:-)

Det är galet men personalen på hotellet har bett om ursäkt.

Då är det bara kvällen kvar imorgon bitti borde de komma med alla signerade papper som visar att jag/vi är friska så att vi får komma ut och röra på oss:-)

Stora kramar och ta hand om er där hemma/ Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *