Karantän

Nu har en vecka gått och ibland känns dagarna långa och ibland går det otroligt fort. 3 karantäner på min resa till Kina har jag snart gjort det är galet. Då denna karantän är över har jag lagt ner 10 veckor av mitt liv i kinesisk karantän.

Hotellen blir sämre och sämre och de har mindre prylar i rummen. Maten är så där men den är bättre här än den jag fick i våras i förra karantänen, det var grismat.

Så här ser det ut där jag bor och Krister har något liknande rum, fast han har handfatet inne på toaletten. Krister fick stopp i avloppet i förrgår så en kines kom till honom och grävde. Kinesen plockade upp en hårklut stor som en tennisboll sa Krister, mysigt. 🙂 Han fick också plocka bort en död kackerlacka som låg på golvet första dagen, peppar peppar har jag klarat mig från sådana olägenheter. Ni förstår säkert att det inte är ett 5 stjärnigt hotell det här :-), det får vi ta igen senare.

Har haft ont i huvudet från och till och sovit dåligt, men i natt sov jag som en gris. Det tar ett tag att vänja sig vid hela situationen. Att vara instängd och att vara begränsad med vad man kan göra då man inte kommer någonstans och också hela tiden stå på pass för personalen som endast kommunicerar på kinesiska är inte lätt.

Det blir lite träning(Krister har lurat en annan svensk att också promenera i rummet :-)), filmer, böcker, bloggar, patienser och att ligga på sofflocket och slappna av ;-), det är jag bra på.

Precis som tidigare är det tester som måste göras hela tiden och vi ska ta kroppstemperatur 2 gånger om dagen och skicka in till dem via sms. Frukost serveras 7:30, Lunch 12:00 och Middag 17:30 utanför dörren på pallen. Denna gång går det absolut inte att lirka med någon hotellchef och kunna få beställa restaurang mat, men det finns en liten ”Nätshop” där vi får beställa lite chips, nudlar, dryck, handdukar, sängkläder, duschprodukter mm.

Så här ser chatten ut för testinformation och temperaturer. Litet kit vi fick med tandborste, duschprylar och febertermometer. Fick också en massa papper med förhållningsregler på kinesiska när vi kom. Det är tur vi kan göra translate på det mesta annars skulle det inte fungera. Samtidigt är det bra att de har allt på kinesiska för då kan vi säga att vi inget förstår och göra lite som vi vill. 🙂

Nätshopen har inte mycket men lite cola köpte jag igår. Ja det var Frank(Kristers assistent) igen som hjälpte till. Det krävs nämligen ett kinesiskt ID nummer för att kunna logga in på shoppen. Hur tänkte kineserna där?

…så det blev lite lyx igår med cola och film till middagen och chips till efterrätt 🙂

…så här ser maten ut vi får om dagarna. Det kommer i plastpåsar som är sprutade med desinfektionsmedel och ligger på stolen utanför dörren. Mask på när vi hämtar maten och lägger ut sopor(gula sopsäckar) utanför dörren. När vi är klara ska dörren stängas igen omedelbart.

Igår kväll när de hade fullt upp med karantän smittade fick vi inte någon middag till 17:30. De skickade ut meddelande att maten skulle bli 2 timmar försenad, men de lyckades leverera nudelburkar som plåster på såren. Det sa ju inte vi nej till. Det gäller ju att ha lite matreserver så man överlever. Godiset jag hade med mig i resväskan börjar sina 🙁

Maten kom efter 22 och jag kan säga att det gjorde inget jag var mätt på nudlar då.

Den mesta av maten går nog i soporna men mycket hinner nog de här små fåglarna få i sig som sitter och piper varje morgon att det är dax att gå upp och även då lunchen serveras.

Kram på er alla och njut av maten ni har på bordet ni vet aldrig när ni hamnar i karantän 😉

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *