Första oktober – tillbaka till Kina

Då var det dags att åka tillbaka. Kändes så där att börja packa i början av veckan och när Krister fick höra på provtagningen (onsdag 29/9) på medicinska att han hade positiva svar på antikroppar och att en lungröntgen kanske kunde behövas då tappade man lusten totalt. Får vi nej då får vi vänta och vad händer då?

När vi så fick tillbaka provsvaren från Medicinska Intyg (Stockholm) på torsdag morgon visar de att vi båda har negativt PCR-test men att antikropp testet för IgM och IgG visar negativ och positiv på mig och för Krister är båda positiva. Hur ställer sig Kineserna till dessa resultat?

Fredag morgon, ett dygn av seg väntan kunde vi till sist pusta ut när vi fått en grön kod från Kinas ambassad och var godkända att åka. Tur planet inte gick förens 19:10 vi hade hela fm på oss att packa ifatt.

När vi väl var på Arlanda var vi nöjda men nu väntades en lång och seg incheckning.

Ett helt gäng kinesiska Paralympics atleter stod också vid incheckningen. Nöjda var de då de nyss varit i Östersund och vunnit B-VM Guld och även kvalificerat sig för att få deltaga i Paralympics Winter Games i Beijing 2022. Bucklan var de rädda om men vi fick titta på den.

Efter några timmar i plan nådde vi till sist Beijing ca 9:30 och påbörjade en seg utcheckning då det ska tas tester och kontrolleras QR-koder och pass mm. Kändes lika segt som i januari när jag åkte hit, fast nu var det ändå smidigare.

Efter alla kontroller fick vi gå och hämta vårt bagage och gå till karantänbussen som sedan körde oss söder om stan. När klockan var 15:00 var vi på karantänhotellet och vi landade 9:30 på morgonen att man är trött och hungrig nu kan jag lova.

Seg och trött ska nu nya digitala formulär fyllas i för nya QR-koder innan man blir ensam och kan sova lite och sedan väntar 3 veckor i karantän här i Beijing.

/Nina och Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *