Måndag och alla hjärtans dag

Ofta när jag och Krister lägger in inlägg i bloggen så blir det ofta med några dagars förskjutning men idag ska inlägget bli purfärskt 🙂

Åkte till Dejiplaza för att handla ”Alla hjärtan dag” gåva till Krister. Passerade Gucci, Prada, Bvulgari, osv med hakan vid fötterna idag styrde fötterna mot Boss för en skjorta.

….men det gick åt helvete. De hade inte vad jag skulle ha så det blev en kaffe på Starbucks istället.

Och på Starbucks gick det inte heller så bra då jag slängde bort 2 kineser från ett kaffebord :-). Nej riktigt så var det inte.

Det var fullt inne på Starbucks förutom vid ett bord där det endast stod 2 kvarlämnade kaffemuggar. Eftersom det var kaffe kvar i muggarna blev jag osäker och frågade 2 kinesiska tjejer som satt vid bordet intill och de sa att det var ledigt. När jag lyfte muggarna för att flytta undan dem var de varma. Ytterligare en gång tittade jag på tjejerna som återigen sa att jag kunde sitta där och att de som suttit där hade gått.

Jag bär bort muggarna till kassan ställer ner min egen mugg och tar av mig jackan och sätter mig ner. Hinner precis sätta mig ner då 2 irriga virriga kineser kommer och tittar vid bordet. Jag börjar tappa hakan och ska precis fråga dem om det var deras muggar jag ställt undan när de börjar prata med tjejerna vid bordet intill som jag pratat med innan. Alla börjar skratta och när jag vänder mig om och tittar på tjejerna vid bordet intill är de röda i ansiktet och ber om ursäkt. De har lurat mig och jag känner mig också dum eftersom jag flyttat undan muggarna som stod här.

Allt löser sig. Jag ber så mycket om ursäkt också men de förstod att det inte var mitt fel och att jag blivit lurad. Jag bad de sätta sig ner och att jag kunde gå men precis då blir ett annat bord intill ledigt så de tar det istället.

Efter ca 10 minuter kommer en kille och sätter sig vid mig utan att säga ett dugg. Jag tänker han kan sitta där. Det dröjer bara någon minut till sedan kommer hans kompisar och börjar peta undan mina saker och sätter sig vid bordet de också utan att säga något.

Då säger jag. Det är OK att sitta här men frågar man inte först när det redan sitter någon här. Då blev de förnärmade och satte sig vid ett annat bord med 2 kinesiska tjejer. Ha ha

Promenerade hem. Polisen hade fullt upp som vanligt. De stod och stoppade moppar som inte följde regler och dirigerade trafiken förbi en skola. När föräldrar/Ayin hämtar barnen vid skolans slut parkerar de mitt i vägen och då menar jag mitt i vägen.

Passerade flera elskåp som var fint målade och även en del Tigrar naturligtvis eftersom det är Tigerns år nu.

Ja vad säger vi om trafiken i Kina den är intensiv och de kör som galningar. Kolla in de här tjejerna på cykel. De tar en diagonalåkning, för då gäller ju varken rött eller grönt, eller?

Trevlig Alla Hjärtans dag/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *