Nya covidtester igen

Det är helt galet med tester här i Kina. Nu är vi kanske smittade igen för vi varit i Suzhou. Tänk att det känns som att det alltid dyker upp case när vi icke kineser har varit ute och rest någonstans.

Denna gång berättade Kristers assistent att government sagt vi var tvungna att testa oss och vi skulle ta 4 tester för att vi varit i Suzhou den 7-8 februari. Informationen fick vi den 17 februari (9 dagar efter resan)

Redan på fredagen den 11 hade Krister varit och masstestats med hans jobb och ingen enligt dessa provsvar var sjuka men ändå skulle han testas igen och jag med och tydligen 4 gånger. Krister protesterade och frågade varför, till sist blev det 2 gånger med minst 24 timmars mellanrum.

Vi var och testade oss den 17 februari. Knappt en människa här för test märkligt då kineserna reser mycket inom landet till släkt och vänner och mellan hem och arbetsplats, då de ofta bor och jobbar någon annan stans.

Den 19 var vi och gjorde test nummer 2 på förmiddagen och sedan gick vi till ett mall och skulle ta lite kaffe på Starbucks och jag blev insläppt med grön kod och mask men Krister skulle inte bli insläppt fast att han visade att han hade negativa test, bara för att de såg i den gröna QR koden att han varit i Suzhou den 7 februari.

Det är galet vi fick tjafsa för att komma in i ett köpcentra där kineserna går utan masker och där de annars aldrig kollar QR-kod. Här är fritt för tankar men det minsta man kan tycka är väl att kineserna är galna.

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *