Shanghai igen ( 25-27 februari)

Ja vad ska man göra. Vi får visa Qr-kid eller resekod (som också är en sorts Qr-kod) eftersom det snart finns case överallt. Har du varit i närheten av någon smittad får du en stjärna i koden och den sitter i 2 veckor, fast du inte är sjuk och de ser i Qr-koden att du har ett negativt test utfört efter resa.

Inget upplyftande att sitta i kina och ha svårt att resa någonstans eller knappt bli insläppt i parker. DÅ är det klart man passar på att åka till Shanghai när de suddade ut Shanghai som ett riskområde och åkte till.

Krister hittade sin bil i Shanghai. Ibland får man ge vika, men i packningen i flyget hem till Sverige vet jag inte om bilen får plats. 🙂 Han hittar fler bilar och jordgubbar och allt ska han posera framför;-). Han börjar bli en riktig kines.

Det blev god mat och flera långa promenader i Shanghai.

Härligt att gå på shoppinggatorna bland likasinnade (förlåt om jag skriver så men det är så det känns). I Nanjing känner man sig som en apa i bur när alla expats lämnar hela tiden och inga turister kan komma hit. Här känner man sig utpekad och uttittad som någon från en annan planet.

Även i Shanghai hängs tvätten utmed shopping gatorna, hundarna har kroppsstrumpor och varnings texterna är galna. Finns mycket att kolla in.

Vi hade en härlig helg i Shanghai men vi hinner bara komma hem till Nanjing i några dagar efter det att de påstår att de har nya fall i Shanghai. Efter ytterligare 3 dagar så är Shanghai riskzon och vi får meddelande att vi varit ”closed contact”. Iväg för test igen.

Lite märkligt när vi går in i testlokalen (ja det finns flera) är det knappt en människa där precis som förra gången(mitten av februari efter Suzhou) och ni kan ju gissa hur många tåg det går varje dag till Shanghai och hur många som arbetar och turistar där från Nanjing och naturligtvis andra städer i Kina.

Är det bara ett visst antal människor de testar kan man undra?

Precis som tidigare när vi varit på platser kommer det upp gula stjärnor, man undrar ju om det här är nästa steg för att se till att få stopp på oss utlänningar för att resa i landet.

Nu får vi väl inte gå och handla i det vanliga mallet heller. Krister vart stoppad sist och nekades sist att gå in fast han dessutom hade gjort 3 tester som alla var negativa.

Hoppas vi kommer iväg och kan göra någon längre resa innan det är dax att åka hem. Men ibland kanns det skonare att fa komma hem och resorna har mindre betydelse just nu bara vi far aka hem tillsammans . När jag igår fick medelande från min chef i sverige att jag är tjänstledig tom 220630 kändes det lite lättare.

For mig ar det viktigare just nu med familj och vanner nar varlden ser ut som den gor.

Livet lever vidare men familjen ar viktig for mi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *