Niushoushan 21 September

Är lite tråkig och återvänder till samma park men här är så vackert.

En lite gråmulen dag som skulle ge både sol och små fina regnskurar ett helt perfekt väder för en lång promenad.

Många av parkerna i Kina har ofta fontäner och små dammar med guldfisk och sköldpaddor. Och finns det guldfisk finns det garanterat kineser som står och matar dem.

Det är himla roligt att gå omkring och fotografera i denna park. Finns så otroligt mycket att fotografera och vyerna runtomkring är underbara i den böljande terräng där du går.

Finns otroligt fina fjärilar i Kina också och en del är jätte stora men de flyger oftast bara omkring och är helt omöjliga att få bild på.

Det är många trappor att gå i och flera broar att passera och runtomkring vackra Buddha statyer och djur som är har varit viktiga för Kineserna.

Vattenbuffeln ett djur i Kina som använts för matproduktionen i Kina. Då den slitit på åkrar och i risodlingar och tjänats som producent i livsmedel. Kan bli 30-40 år gammal.

Alla gångstråk i parken ser olika ut att bara gå runt och titta var man sätter fötterna på är ett nöje i denna park.

Uppe på berget är Buddist templet och pagoderna belägna som i alla parker i Kina. Ofta är Buddistiska skulpturer uthuggna i bergssidorna.

Det blommar en del fortfarande men så har vi också temperaturer nu som en svensk sommar 23-30grader. Vädret är nu väldigt behagligt. Kinesiska sommar är alldeles för varma och svettiga.

Nedan är bilder från ett område i parken där en bäck porlar. Här finns fler små broar att gå över små sittplatser att sitta vid och på våren blommar det plommonträden precis intill.

Idag kom det någon fin liten regnskur när jag var här som man knappt märkte av men det syntes i vattnet och på marken.

…..och här är jätte vattenbuffeln som ligger vid entren intill parkområdet.

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *