November

Äntligen november och snart dax för hemfärd till Sverige, men så lätt är det inte att bara åka hem. Tungt att åka iväg från vänner man lärt känna även om man vet att resan tillbaka är bokad till den 22 januari. Det är också en underbar känsla att komma hem till familj och vänner och att fira jul och nyår i Sverige och få lite snö under fötterna och få andas frisk luft.

Mycket snurrade inför hemresan de sista 3 veckorna och mycket skulle planeras för att hinnas med. Det var Middagar, Utflykter, Inköp, Promenader, packning och mycket mer.

Vi hann med en resa till Shanghai och träffade några vänner.

Var på lunch och tittade på Melbourne Cup med fin Hatt.

Han önska Matteo, Allan, Isabella, Meng, Sidney och James en God Jul och ett Gott Nytt År också.

Här på bilden är Allan, Matteo, Isabella och Krister på James restaurang.

Lunchbuffe i Zifeng, Nanjings högsta skyskrapa med Frank och Ying. Blev överraskad med en liten present då jag ska åka hem snart. Ett fint glasögonfodral handgjort utav en av Yings vänner som vi även han och hälsa på när hon och jag var och shoppade julklappar inför hemfärden.

Frank han fick till ett foto på en av kinesernas kända och duktiga kock. Köttet han tillagat var gott.

En promenad vid sjön Xuanwu med ett besök vid Jiming Temple där vi bad till Buddha. Frank och Krister glödde på sina 3 pinnar och svingade dem åt vänster och höger och sedan mellan benen och upp över huvudet och önskade sig något så som man gör. Jag och Ying svingade lite försiktigt vi var inte lika proffsiga som Frank och Krister.

Vi var på James med familjen Thomasson och åt Boeuf Bourguignon. Maten var god och vi hade trevligt sällskap. Tråkigt de snart ska flytta hem till sverige.

Blev bjuden på avskedsmiddag på Fairmont. Kommer sakna en hel del när jag har kommit hem till Sverige men jag ska ju snart tillbaka. De hade dukat fint med rosenblad på bordet vid middagen. Fick lite julkänsla då det var julpyntat med julgran utanför entrén.

Blev bjudna på Raclette hos Benedict och Richard som ska flytta hem i december. Blir nog att köpa ett värmejärn för Raclette. Det är super gott med smält ost på potatis och så hade vi kallskuret (Prosciutto, rökt skinka, salami) och lite sallad till.

Här är bilder från ett vackert Niushoushan vi åkte till och tog en söndags promenad. Vädret har emellanåt varit riktigt varmt i november tror att det denna dag var 20 grader.

Någon promenad i favoritparkerna intill där vi bor och på muren blev också av. Tro det eller ej det var så varmt vissa dagar i november så till och med en och annan kines tog av sig mössa och vantar och vinterrocken. En kines solade till och med på muren.

Naturligtvis var kalendern uppbokad med en tid hos massören. Tid bokad för både kroppsmassage och fotmassage och manikyr och pedikyr måste ju rå om sig ibland.

Den 19 November dagen innan jag skulle åka packade jag färdigt min packning och på kvällen var vi och åt på James.

Det var julstämning hos James också och han hade också dukat med rosenblad och hade också en julgran utanför entren.

Krister följde med mig till flyget på morgonen och vinkade av mig. Det var tråkigt att åka och i mina tankar fanns att vi kanske inte skulle ses fysiskt igen förens i februari.

Krister i bakgrunden
Nina redo för hemresa!

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *