20 November gick flyget mot Sverige

Den 20 November följde Krister med mig till flygplatsen. Det blev en tidig morgon. Först flyg Nanjing-Beijing och sedan Beijing-Stockholm.

Det var inte mycket folk på flygplatsen i Nanjing. Flygningen till Beijing tar ca 2 timmar så det går rätt fort men kineserna hinner sova ändå på maten.

När vi landat i Beijing tog det tid. Det är en stor flygplats och du måste åka tåg för att ta dig in på terminalen dessutom var vi tvungna att genomgå säkerhetskontroller och göra ett hälsotest på en dator som skulle ta evighet att få och fungera. Personalen hjälper ju knappt till och när man frågar klarar de inte av det heller. De bara tjatar om att man måste fylla i formuläret för att få en QR-kod, börjar vara trött på dessa QR-koder till allt. Tur var kom det en kinesisk kille förbi och hjälpte mig. Han pratade engelska och danska. Hade bott i Danmark i 5 år nu då han studerade där. Var på väg hem till Danmark igen efter att ha hälsat på familjen i Kina. Han skulle åka via Sverige då han skulle hälsa på kompisar han lärt känna i Norrtälje. Trevligt att få hjälp med hälsokoden och att ha någon att prata med.

Ombord på planet, var alla tvungna att sitta på sina platser pga Corona pandemin. De hade spritt ut oss resenärer på planet, fick stort utrymme att sträcka ut mig på men utan sällskap igen, men nu visste jag om några timmar i luften är ja hemma i Sverige.

De bjöd på mat på planet och flygvärdinnorna hade sina vanliga kläder på sig ända till vi närmade oss Arlanda då åkte rymddräkterna på.

Om man gillar maten så går man inte hungrig från ett kinesiskt matbord det kan jag lova.

Du får ofta massor av mat men allt är ju inte ätbart och det är inte fet mat så man behöver inte tänka på vikten. Gratis bantningskur kan det kallas.

En bild på flygningen nedan tar omkring 9-10 timmar att flyga från Beijing till Arlanda.

När jag landat på Arlanda kom mina söner och mötte mig. Så super glad jag blev och vi åkte till Max och köpte hamburgare. Vad gott det var att få äta en Crunchy Nacho på hemmaplan.

/Nina hemma i Sverige efter 8 månader

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *