Sverige 2020

Ja så var jag då hemma. Möttes av mina barn på flygplatsen, så glad jag blev av att se dem. Vi åkte hem till Västerås i ett mörkt Sverige då snön lyste med sin frånvaro som annars ger lite ljus. Jag fick frågan om jag var hungrig och självklart stannade vi på Max och åt hamburgare. När vi kom hem var jag sa trött så tråkigt en Lördag och jag som varit borta i 8 månader, men jag behövde sova.

Hade svårt att hitta rytmen i min sömn när jag var hemma. De första dagarna kände jag av jetlag och enklare bir det ju inte när Krister och jag pratade med varandra mycket när jag var hemma och mellan Kina och Sverige skiljer det 7 timmar.

Var och besökte mina föräldrar som mådde bra så härligt att träffa dem. Vi var där även på julafton och hade med oss små paket. Paket jag inhandlat i Kina tillsammans med min vän Ying. Var också förbi mina svärföräldrar med paket och önskade dem en god jul. Vi höll avstånd och stod utomhus och pratade och hos mina föräldrar tog vi en promenad. Eftersom vi ville vara försiktiga pga av pandemin.

Vi var på stan och shoppade lite julklappar i en folktom stad. Skönt för i mataffärerna fanns ingen respekt att hålla avstånd och vi få som använde mask behandlades respektlöst i affärer.

Lite advent och julpynt ordnade vi till också som vanligt. Tillsammans med mina söner fixad vi en julgran (Krister brukar köpa eller hugga i skogen) byggde pepparkakshus, grilljerat skinka, gjort köttbullar och även julgodis som tog slut fort. Kändes tomt när inte Krister var hemma.

Fick hjälp med ganering och finlir av pepparkakshusen, men nästa år ska det bli mer raka jag lovar.

Har hunnit arbeta, tyvärr blivit mycket på distans pga av pandemin men jag har träffat de flesta av mina arbetskolegor. Det var väldigt härligt att ses efter 8 månader. Har hunnit träna en hel del men även varit lat och bara njutit av bubbel i vår Jacuzzi.

Eiffeltornet och en Pagod lite sneda som sagt arbetar på det till nästa år. Julbordet blev alldeles lagom.

Nyåret blev också väldigt stillsamt det blev väldigt konstigt i år eftersom inte Krister var här och vi var hemma pga av pandemin.

Till nyårsmaten drack vi Processo men naturligtvis även Bollinger.

Nu ser vi framemot ett bättre 2021 och hoppas pandemin kan försvinna och att vi kan återgå till det normala under 2021.

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *