Pearl Spring 30 januari 2022

Efter att ha regnat ibland faktiskt också småsnöat i en veckas tid har vi nu fått lite sol. Vädret här är har varit grått, trist och kallt, Kinesiskt vinter väder. Lite tråkigt när det är Chinese New Year nu och många har lång ledigt. Krister är ledig ca 2 veckor fram t.o.m. 10 februari.

Idag när solen tittade fram tog vi oss därför till Pearl Spring Senic Area ca 20 minuters bilfärd från vårt hotell. I turistområdet vi var till finns ett Zoo, Tivoli och en kopia av ”The Great Wall”.

En 1 km lång sträcka som ska vara en exakt kopia av den berömda ”Badaling” sträckan av Beijing muren.

Alltid långt att gå överallt. I Pearl spring passerar man först förbi en massa småsjöar/dammar med fiskar och som är utsmyckade med konstföremål innan man når tivoliparken och muren.

Krister fick naturligtvis syn på en Kungsfiskare men den hann han inte med att fota men mycket annat och jag fick också med honom på bild.

Eftersom det är Tigerns år är parken utsmyckad med tigrar.

Entrébiljett till parken och naturligtvis var vi tvungna betala extra för att gå upp på muren också. Vilket inte jag förstod först och fick en gubbe springande efter mig. Gubben köpte vi sedan biljetten av och han tog biljetten senare av mig och följde med oss till trappen och drog av halva biljetten för att titta så vi gick upp i trappan. Det är galet. Vi fick traska upp och ner till muren eftersom linbanan var avstängd, skönt att det inte var sommar.

Ett härligt väder att vara ute och promenera i. Var skönt också uppe på muren trots att det blåste lite och det fanns snö kvar sedan dagen innan.

Vi tittade i ett museum och vi åt lite matsäck som vi hade med oss på muren.

Som alltid när vi är ute på utflykt ser vi väldigt mycket som är värt att fotografera

Och dessa skyltar i Chinglish… underbara översättningar från Kinesiska till Engelska…

En underbar dag som senare kom att avslutas på Fairmont med middag och vin tillsammans med Liz och Harald

/Krister och Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *