Promenad till Fuzimiao och på muren (30 September)

Tog en längre promenad ner till Fuzimiao idag. Fuzimiao är området där Confucius templet ligger i centrala Nanjing.

Idag var det utsmyckat i hela området då vi firar nationaldag imorgon och Mid Autumn Festival börjar och alla kineserna är lediga.

Tog även en promenad i parkområdet, inte utsmyckad med någon ljusshow nu men det är himla fint att gå här utan utsmyckning och på dagen också.

När jag står och tittar på drakbåtarna som vi åkt med tidigare dyker en kanalstädare upp i en båt under bron intill. I Kina finns arbeten för alla.

En lugn och skön promenad i parken som blir till kaos bara man lämnar parkgrinden. Förstår att tanten håller sig för huvudet när mopparna kommer är det diket som gäller för oss cyklister och gående 🙁 De tror de äger vägområdet.

Innan jag promenerade vidare upp på muren och hemåt tog jag mig en lunch på ”Blue Frog”

Vid och på muren hade de också börjat utsmyckning inför festligheterna.

Vädret underbart lite halvmulet och omkring 24 grader som en svensk sommardag så jag glömde bort tid och rum under min promenad.

Finns frukt träd lite varstans även vid muren. Ibland känner man igen dem men de här har jag ingen aning om vad det är kanske någon som vet?

Några tanter planterade buskar nedanför muren.

När jag lämnade muren var jag tillbaka i trafikkaoset igen och bestämde mig för att vara en del av den och tog en cykel hemåt.

Hellobike så billigt och bra. Finns cyklar överallt att ta och kostar endast 13 yuan i månaden att hyra.

När jag cyklade ringde Krister, hade glömt totalt att han åkt hem tidigare idag eftersom han nu var ledig och han visste vilket kaos det skulle bli i trafiken åkt hem tidigare ifrån jobbet. Han berättade att han såg mig ifrån balkongen.

Det är klart med hans kamera att han ser allt men jag såg honom inte och jag tror inte ni heller gör det. Han fick gå och hämta en kudde och vifta med.

Här är fotona Krister tog på mig med kameran ifrån 25 våningen.

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *