Shanghai 28 September

Ny resa till Shanghai för att träffa min sömmerska och en god vän som bor i Shanghai just nu.

Inte alltför mycket trängsel på tågstationen idag trots att Golden Weekend börjar på torsdag då alla kineser är lediga. Under en veckas tid är kineserna lediga för att fira nationaldagen den 1 oktober och Mid autum festival.

När jag stod på stationen kom jag på att jag glömt mitt kvitto för mina kläder jag skulle hämta hos sömmerskan. Skickade ett meddelande till henne och hon sa att det inte gjorde något. Puuuh.

Kvittot låg på köksbordet hemma i hotell lägenheten

Chattade även med Lei om var vi skulle träffas. Hon skulle också till Nancy vår sömmerska så vi slöt upp där tillsammans.

Vi åt en god lunch på ”Hongzhi Center Halfway House” Här foto på oss tillsammans efter lunchen. Vid entren hade de en jätte stor maffig lampa och då är man ju tvungen att göra lite Kinapose.

Efter lunchen gick vi på Starbucks. Där vi tog oss varsin god kaffedrink. Detta är världens näst största starbucks den största ligger i USA. Detta starbucks ska vara en kopia på byggnaden i USA. Här serveras kaffedrinkar och kaffe naturligtvis men även tea och inne i cafet ligger en fabrik där de paketerar starbucks kaffe som skickas för leverans.

Efter mat och kaffedrink tog vi en 6 km lång stadspromenad i området.

Promenaden avslutade vi sedan på en bar med en drink innan det var dax för mig att åka hem till Nanjing igen.

Tyvärr blev det inte JAZZ baren som Lei ville visa mig för den var stängd just nu.

Vi gick istället till Jinyang Coffee Bar och bestämde att vi får ta Jazzbaren nästa gång.

Vi hade en underbar dag tillsammans och vilket språk som talades undrar ni säkert. Vi blandade svenska, engelska och kinesiska måste ju öva lite. Lei kan svenska då hon bor i Västerås(Sverige) numer är just nu och hälsar på sina föräldrar i Shanghai.

Var långa köer in till tågcentralen när jag skulle åka hem. Han med tåget precis och när jag kom hem väntade Krister med lite Pizza.

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *