Sanya (22-26 mars)

Äntligen lite solsemester. Har längtat efter detta sedan jag satt i min långa karantän.

Skulle bli några härliga dagar i Sanya med ett underbart 49 års kalas och en kär återträff av en kompis från Västerås som just nu bor i Sanya. Flygningen gick bra och vi fick fina vyer över ön vid inflygningen.

Vi åkte tidig måndag morgon och kom till hotellet redan före lunch. Krister hade bokat en privatchaufför från hotellet som kom och hämtade oss vid flygplatsen. Och vid hotellet möte vår värdinna Lucia upp oss och hjälpte oss direkt till vårt bokade rum och checkade där in oss och visade oss runt. Vilken gästvänlighet. Här ska vi nog överleva i 5 dagar.

Av bilchauffören från flygplatsen fick vi varma handdukar och vatten, chauffören tog hand om vår packning som alltid. Undrar om det blir det samma när jag kommer tillbaka till Sverige. Jag menar att chauffören tar hand om min packning bjuder mig på dryck och varma handdukar att fräscha upp sig med under bilturen vart jag än åker 🙂

När allt var klart och Lucia, vår värdinna, lämnat vårt rum, så plockade vi snabbt upp våra kläder och gick sedan ut på en tur i området och letade upp ett lunchställe då vi var hungriga. Vi hittade en mysig restaurang där borden var placerade på sanden. Efter lite gott i magen och en liten promenad på stranden var det dags för poolbad.

Till middagen kom Lei (vår svenska vän) och mötte upp oss med bil och vi åkte iväg på en god skaldjursmiddag och en liten bar runda i hennes kvarter där hon bor.

Fisk- och skaldjuren fick vi peka ut i akvarier. Ni vet maten äter man levande i kina. Efter vi visat vad vi ville ha och betalat lagade de till maten åt oss. Blev en underbar middag. På barrundan fick vi lite historia om Sanya och byn Houhai som är ett populärt ställe för alla surfare i Kina.

Dagen efter blev jag uppvaktad på min födelsedag, kändes nästan som jag fyllde 50 år. På morgonen hade personalen pyntat rummet med rosblad när vi kom tillbaka från frukosten. På eftermiddagen när vi kom tillbaka efter lunch och lite shopping hade personalen pyntat rummet ytterligare med ballonger, fruktfat, tårta och kokosnötter. Överaskad är det minsta man kan säga.

Till middag hade Krister bokat in oss på en av restaurangerna på hotellet och där var bordet dukat med blommor och gratulationer till mig som bara fyller 49 år.

Maten vi åt var suveränt god och efter maten kom de med tårta med ljus i.

En härlig dag där kvällen fick avsluta med ett skönt dopp i vår egna pool på balkongen med tårta, frukt och kokosmjölk och champange.

Dagen efter skulle vi vakna i magkrämpor vi visste inte vad det var. Krister gick ner för frukost och sedan för poolbad medans jag tog det lugnare på rummet och dessutom fick uppkast av mat innan jag gick ned till poolen. Vid poolen låg jag och vilade medans Krister hade det bra. På eftermiddagen skulle han också må sämre.

Vi chattade med personal på hotellet och chefen kom till vårt rum och försökte fixa med allt och vi blev bättre till kvällen. Vi tror det var pizza vi ätit på lunchen på Pizza Hut har förut blivit dålig av det. Dagen efter var allt bra igen och vi njöt av vädret och vår vistelse på Sanya.

Vår vän Lei kom på torsdagen och hämtade oss för ett bad i ett vattenfall. Resan dit och badet var underbart förutom den 5 meter långa ormen som vi möte mitt på vägen under vår resa till vattenfallet.

Lei och jag blev skiträdda. Först stannade hon bilen framför ormen för att inte köra på den och när vi sedan rullade vidare hörde vi ett dunk i bilen och när vi tittade bak var ormen borta. Vi var säkra på att ormen var i motorn på bilen, Krister fick gå ut först för säkerhet skull 🙂 när vi stannade bilen.

På vägen hem från vattenfallet åt vi lunch på en sushirestaurang och så ville Lei visa oss sitt område där hon bor och surfar i daxljus innan vi åkte vidare till vårt hotell.


När vi kom till hotellet på eftermiddagen blev det ett bad i poolen på takterassen och till middag var vi och åt mat på restaurangen vi åt första kvällen. När vi beställde in maten frågade de oss om vi ville ha mindre kryddor eftersom de hört vi mått dåligt. Kineserna har koll på oss. Vi sa vi mådde bra nu och att det var ingen fara.

Sista dagen på Sanya blev en pool dag och gissa om vi brände oss i solen. Dagarna efter har vi flagat i mängder.

Vår vän Lei kom och gjorde oss sällskap vid poolen en stund innan det var dax att packa och åka till flyget för färd hemåt. Om ni någon gång åker till Kina så planera ett par dagar på Sanya(Kinas Hawaii) det är en härlig Ö.

Tack för underbara dagar i Sanya/ Nina &Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *