Shanghai 9-11 april

Tidigt fredag morgon tog vi tåget till Shanghai. En weekend för att fira Maddes 50 års dag.

Denna helg hade vi bokat ett lite lyxigare rum på hotell Peninsula på Bund med utsikt över skyskraporna på Pudong.

The Peninsula vid Bund med sin helikopterplatta på taket

Det kostade men vi hade också det bästa rummet på hotellet kolla in utsikten. Gissa om det blev champagne på vårt rum för att fira in helgen.

Efter champagne på rummet blev det en liten tur med tåget i Sightseeing tunneln som går mellan Bund och Pudong för ett besök i Tv-tornet och lite shopping och en lunch på IFC Mall på Pudong. Senare blev det en födelsedagstårta Madde fått av hotellet på rummet, lite drinkar på “the Captain“ och en middag på “The Bull & Claw”.

Häftiga ljusfenomen i Sightseeing tunneln

3:dje gången jag är i The Pearl Tower och det är lika spännande varje gång.

I Kina är det ju inga byggnader som typ har 2 till 3 våningsplan utan det är minst 16 eller mer, så det är alltid hiss eller rulltrappor som gäller.

På Maddes tårta från hotellet stod ”Mr Fall” undra om de vet vem som fyller år:-) Det lyckades Mr ordna så att Mrs Fall till slut var den som firades som sig borde.

På The Captains takterass blev lite drinkar med härligt utsikt över skyskraporna innan vi gick vidare för middag på The Bull & Claw.

The Bull & Claw avslutade en härlig kväll.

Att vakna en lördagmorgon med denna utsikt…..och starta dagen med en underbar hotell frukost.

En promenad i Franska kvarteren, lite kinaposer något gott att äta och dricka fick fortsätta lördagen och till det en massa toabesök. Ibland hål i golvet, ibland lyxtoaletter med uppvärmd sits, iblandtidtagarur på besöket finns alla varianter men det har ingen betydelse då nöden inte har någon lag.

Toalettbesök, man vet inte vad som väntar här fick vi svenskar slåss om en toalett och bakom denna ockuperade dörr sitter Madde medans jag kollar in hur lång tid det tar för henne.

Maddes 50års middag hade Andreas bokat på hotellets Michelin guide restaurang ”Sir Ellys”med ett party besök på hotellets takterass som avslut.

På söndagen hann vi med ett besök på Madame Tussaud’s innan vi styrde tåget hem mot Nanjing i 308 km/h f—n vad tågen går fort och du sitter bekvämt om man jämför med Sveriges tåg, där man är mör och omskakad när man till slut nått sin destination alldeles försent.

Många kinaposer och många glada och goa skratt blev det under denna helg när vi firade Maddes 50 års dag.

/Nina & Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *