Welcome to China Dinner – Nummer 2

Frågan man ställer sig, hur många Welcome to China middagar kommer vi att vara med om? Hitils är vi uppe i två! Förra gången var mattemat Nanjing, denna gång var temat Shanghai.

Nu var det Shawn som ville bjuda med mig och Nina tillsammans med ett gäng från PBU Distribution (Product Business Unit Distribution), dvs MV produkterna.

Vi var återigen på samma fina udde vid Baijia sjön.

Utsikten från vårt restaurang-”rum”

Vi satt även denna gång i ett privat rum, alla kring ett runt bord där en glasskiva med alla maträtter kunde roteras.

En massa delikatesser serverades. Då maten var från Shanghai var det mycket fisk (vissa såg ut som ormar)

Bestick kunde även erhållas, blir jobbigt i längden att harva med pinnar… men snart har vi lärt oss

Efter bästa kinesiska tradition skulle alla skåla med mig, en i taget… först ena hållet runt bordet, sedan andra hållet…

Spriten serverades i en liten kanna (ca 8cl) därefter hällde man upp i ett 1cl glas åt sig själv. Botten upp var det enda som gällde.

Slutligen när man trodde vi var klara så skulle hela kannan hävas, sen fick man gå hem(!)

Det var ett risbrännvin som var väldigt fruktigt, ca 42% i alkoholstyrka

Nina fick ett rött vin (kändes godare på något sätt 😉 )

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments