Beijing 26 maj, del 1

Tidigt onsdag morgon (26 maj) flög vi till Beijing för att hämta pass på svenska ambassaden.

Snabbt och smidigt gick det att hämta pass men det var en knöligare resa dit.

Vi höll på missa flyget för Krister hade beställt bil till fel tid på morgon.en. Han vaknade mitt i natten och kom på att vi var tvungna att boka om bilen en timme. När vi kom till flygplatsen (ca 40 minuters bilfärd) blir Krister vid incheckning bortförd av vakterna för han måste komma och ta bort ett batteri han har i väskan. Han har inget batteri men de har bestämt sig. Bra iofs att de kontrollerar men stressigt för oss då det är 20 minuter kvar till vårt plan ska flyga.

När vakterna frågar om min biljett ser jag hur Krister försvinner iväg och frågar vad det är. Ingen berättar ett dyft men de ska ha min biljett…. hade tydligen bagage lappen satt på min biljett. Jag blir irriterad och säger att vårt plan får inte vi missa för vi har ett möte på svenska ambassaden klockan 12. Då börjar de kolla på klockorna och ringa i telefoner.

Krister kommer snart tillbaka efter att ha visat upp hela väskan med tomt innehåll av batteri och ingen ursäkt från kineserna. Vi kommer ut i vänthallen och har några minuter på oss tror vi att köpa något att äta, men nej det är boarding så det blir att springa. Dessutom skulle vi åka buss ut till flygplanet på flygplatsen.

Inte färdigt här, Krister har bokat fel igen. Flyg är bokat till Beijing Daxing (nya flygplatsen) i Beijing som ligger på helt andra sidan stan och längre ut än Beijing Capital som vi trodde vi landat på. Han hade valt det flyg som skulle anlända Beijing tidigast på dagen, dock till flygplatsen som var längst bort…

Nya Daxing airport

Vi landar klockan 10:00 på Daxing och har nu 2 timmar på oss till Svenska ambassaden. När vi ser på tiden för att åka bil som var tanken så hinner vi inte, ska ta oss 2 timmar och 30 minuter. Det blir snabbtåg 2 stationer(ca 1 timme) och sedan bil i ca 45 minuter och puh vi hinner.

På Svenska Ambassaden går det snabbt och smidigt och snart har jag mitt nya pass.

Imorgon har vi möte på Kinesiska Visa kontoret. Mitt och Kristers pass ska lämnas in för nytt visum och så blir vi gula pappers människor i 10 dagar. För Krister är det inga problem men för mig med nytt passnummer får vi se hur det går.

Efter besöket på Ambassaden blev det mat och bad på hotellet Crowne Plaza U-Town.

Eftersom i Kina är våra pass vår identitet, så passnumret är typ mitt personnummer och alla mina betalningsappar, bankkort och mina resor och utflykter som är bokade på mig tills idag är utfärdade på det gamla personnumret(passnummret) och från och med idag har jag nytt personnummer. Ni förstår hur galna kineserna är. Blir kul att lösa allt detta…

Trevlig Onsdag /Nina & Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *