Vecka 20, mitten av maj.

Just nu är temperaturerna rätt behagliga. Det är svensk sommar och på mornarna vid 7:00 är det underbart att kunna sticka ut och ta en promenad eller springa lite i endast shorts och linne utan att frysa och när stadspulsen är någorlunda lugn och tyst. Är även skönt att ta en kvällspromenad efter 21 då är det också börjar bli lite lugnare.

Just nu går solen upp 5:00 hos oss och ner 19:00, en väldig skillnad mot hemma. Blir svårt att ställa om när vi kommer hem till sommaren och jag längtar efter tystnaden.

Tänk att kunna slippa 10 miljoner människor in på husknuten, hemma i Västerås är det väl bara ca 170 000 invånare och hela Sverige, ja som här i Nanjing. Är galet när man tänker på hur många människor det bor här. Det är aldrig helt tyst.

Kristers assistent skulle boka några biljetter till en liten ny pittoresk by man byggt upp i gammal kinesisk stil. Biljetterna för lördag och söndag då endast denna by är öppen släpptes på en fredag klockan 9:00 dagen före och var slut 2 minuter senare. Kristers assistent tyckte det var märkligt. Ja sa till honom att för er kineser är nyhetens behag viktigt och i denna stad bor nästan 10 miljoner människor och det finns ca 100-200 biljetter att köpa och det tar slut efter 2 minuter är det konstigt. Han log åt det.

Var i förra veckan iväg och målade naglar och klippa håret lite. Skönt att bara sitta inne i svalkan och bli ompysslad och dricka lite kaffe. Ni vet hos hårfrisören hårtvättning, massage, hårtorkning, klippning, styling och en massa kaffe och skitsnack.

Blev bara lite puts i kanterna den här gången vilket kineserna säkert blev glada över. Jag menar så deras Ängel i rummet inte försvinner då har de ju ingen att stirra sig sjuka på framöver.

240 yuan. Jag tycker det är billigt och så får jag öva lite på min kinesiska också.

Idag fick jag lära mig att vattenmelon och sugrör heter för mig samma sak :-). Ska man skratta eller gråta hur ska någon kunna lära sig detta språk. En sak kan heta typ 4-5 olika saker och ett ord kan betyda typ 4-5 olika saker, galet.

Var varje fall nöjd när jag promenerade från frisören till Confucius Temple och övade på ”Xiguan”.

Hittade inte det jag skulle i affärerna i Confucius så det blev endast en lunch på Blue Frog.

Tyvärr har vi blivit lite bekväma med att äta ute då det ofta är mycket billigare än hemma, men ibland blir det även hemma lagad mat.

På väg hem i bil för att plugga lite mer kinesiska inför kinesiska kursen idag valde jag en vanlig bil. Känns lite säkrare, men kineserna får gärna åka taximoppe för mig.

Vi ses/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *