Labor holiday

Krister och alla andra kineser är lediga för att fira Labor day mellan 1-5 maj ni kan ju gissa om det är fullt på alla turistplatser och hur lätt det är att ta sig fram på alla vägar när alla kineser är lediga. Tunnelbanan är smidigast och snabbast eller att ta sig fram med cykel eller till fots. Tyvärr kan det också ta lång tid med cykel och till fots då man måste passera en massa vägkorsningar hela tiden och då trafiksignalerna visar på 90 sekunders väntetid i vägkorsningarna man ska passera.

Vi valde därför att vara hemma i Nanjing. Vi var ut och käkade på några av våra favorit restauranger, shoppade lite på nya shopping mål där vi inte varit förut och var ute på kvällspartyn. Vädret har varit strålande mest hela tiden. En skön ledighet som kändes som den aldrig skulle ta slut och det var härligt, det behövde vi.

Här är vi och äter lite gott på Fairmont för att fira in ledigheten.

Brown Stone också en återkommande favorit. Där man väljer fler små tappas rätter och delar på.

Se på kineserna vad sociala de är med varandra, så här ser det ut på restauranger också. Visst ser de nykära ut och visst har hon en cool väska?

Vi var in i en butik och såg tjejen med de coola byxorna. Varför köpa ett par jeans där man släpar med sig byxbenen i säkerhetsnålar, kan inte var bekvämt. 🙂 Hon var inte heller ensam om det, såg senare samma dag en annan tjej med likadana byxor på en bar vi var på.

Även om alla kineser i hela Kina dessa dagar är lediga så finns det sådana som måste jobba. Här är vi på picknick och trädgårdskillarna underhåller oss. Vi hade kul och de hade nog den bästa dagen på året när de kunde gå och titta på 4 ljusa svenskar i shorts. Helt plötsligt hade alla trädgårdskillarna väldigt mycket att utföra just där vi satt. Inte alltid lika roligt när de sluter upp runtomkring än men i dag roades även vi. Bifogar små filmer.

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *