Lördagen den 8 april

Efter en lång fredag med flyttlast, middag och party kom vi tillsist ut på en promenad i solskenet.

Vi hittade lite nya figurer i vårt nya hemkvarter.

Vi fick även se en ompackning från moppe till lastbil av returmaterial. Alltid spännande att se hur de transporterar allt här i Kina.

Vi var fram till dammen där Krister så ofta fotat sin Kungsfiskaren men den lilla fågeln lyste i sin frånvaro idag. Kanske pga bygget som är precis intill.

Vi passerade blomparken och som vanligt tältade kineserna och flög med sina drakar i området.

Nina passade också på att dyka ner i blommorna för en posering

Vallmo i full blom

Harald och Liz messade oss att de skulle till Blue Frog och äta så vi bokade en DiDi och sa till dem att vi hängde på. Det tog nog minst 10 minuter för vår bil att nå fram till oss. Många gånger har man undrat över hur Kineserna tänker när de kör bil.

Vår bil kommer alltså från andra hållet, lite svårt att mötas på denna gata med alla parkerade bilar

På blue frog satt vi på balkongen. Därifrån kan man titta på alla kineser och de ser inte oss, för de vet inte hur man lyfter på huvudet. 🙂 (de tittar nästan alltid ner i sina telefoner)

Eller om de lyfter på huvudet kanske huvudbonaderna man använder sig av för att kyla sig från solen ramlar av.

och kolla in parasollen. Här har man fortfarande inte suddat över ordet bar 🙂

Just nu får inga barer vara öppna i Nanjing pga pandemin, men restauranger får vara öppna och dessutom servera alkohol men de får inte skylta med ordet Bar 🙂

Hoppas det kommer lättnader på alla regler vad gäller pandemin i nästa vecka. Denna helg har kommunistpartiet kongress och många väntar och tror på att vi ska få lättnader i alla regler eftersom i Nanjing har vi inga covidfall just nu.

När vi kom hem hade städerskan varit hos oss och städat allt och inget. En sax och bordskniv var rengjorda och låg på glasunderlägg. Vi hade fått ett nytt fruktfat med frukt vi önskat och nya blommor på bordet.

Trevlig fortsatt lördagkväll/ Nina och Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *