Redan i mitten av april

Lite halvseg vecka. Shopping, promenader och miniutflykter i vår stad, finns inte mer att göra i väntans tider. Eftersom vi inte kan göra några större utflykter och kineserna i Kina hela tiden ändrar Covid regler fram och tillbaka, kretsar våra tankar mest kring hemfärd. Krister har pratat med sin chef och bett att få ta ut hela sin semester så vi kan åka hem första veckan av juni. Svaret på frågan var vi vill gärna att du förlänger året ut. Krister har sagt att han kan tänka på det om de ser till att vi kan åka hem omgående och att han arbetar ifrån Sverige annars är svaret nej.

Nu väntar vi på svar och att få biljetter bokade. Det är nämligen inte lätt att ta sig hem till Sverige heller då Kina stängt ner flygplatser för utrikesflyg och det också kan krävas karantän först för att städerna är indelade i olika riskområde, liten risk/medel risk/stor risk beroende hur många Covid fall de har eller hur deras Government styr deras provins.

I Nanjing har vi haft det bra hela tiden men det är inget roligt att typ inte kunna åka till Shanghai mm. Shanghai och några andra städer har dessutom så många fall att de inte har platser för karantän längre så Nanjing har iordning ställt 5 stora lokaler för karantänfolk från andra provinser. Vad händer då?

I Nanjing börjar då kineserna bli oroliga för att det ska komma hit folk med covid från andra provinser och att guvernant ska stänga ner Nanjing som Shanghai och börjar handla på sig massa mat så på visa shoppingcenter börjar hyllor gapa tomma.

Själva tror vi väl inte riktigt på det men man vet aldrig, Government kan ändra regler från ena dagen till den andra det har vi sett under hela denna pandemivåg som varat sedan årsskiftet 2019/2020.

Just nu öppnar de varje fall upp de flesta skolor i Nanjing och vi har inte haft något fall på väldigt länge och Krister ska få åka till jobbet på måndag efter 4 veckors Home Office. Skälet har varit att man inte får åka public-transportation till eller från jobbet.

Äntligen får jag och Barbara mer tid för shopping. I veckan var vi och shoppade smink och Happy Socks. Visste faktiskt inte att ”Happy Socks” var svenskt. Blev också lite skor och en väska.

och var man än tittar så är det något annorlunda man ser och man får sig ett gott skratt tillsammans med kineserna.

Som ni vet bor vi på nytt ställe igen och här är det full service. Efter några år har man börjat vänja sig att sitta och titta på när de städar och att lyfta på fötterna.

Vi har också lärt oss att trycka på röda knappen varje dag så man kan sova lite längre. Äta restaurangfrukost igen. Nytt är att vi inte ens har något pentry nu så det jobbiga är att varje dag endast äta restaurangmat, så nu måste vi testa nya ställen så det inte blir så enformigt :-). Lava är en av de nya restaurangerna vi testat helt OK.

men som vanligt har vi vår favorit…

och ett sten kast ifrån James finns en liten Jazz musik bar ”Ting Tang” som också blivit en av våra favoriter. Tyvärr får de inte spela musik där nu och den har precis öppnat igen. Barerna i Nanjing var något av det första de stängde när covid fallen började öka i Kina och i Nanjing. För oss har det betydelse för vi tycker om att gå ut och ha trevligt tillsammans själva eller med våra vänner men kineserna spelar det nog mindre roll för de är gifta med sina telefoner.

När vi lämnade baren hade det tydligen varit en incident på Luga’s. En mängd rymdgubbar stängde stället. Idag är restaurangen stängde. Troligen någon close-close-close contact… who knows?

Tur vi inte var där…

En och annan starbucks har det blivit i Kina och även Tim Mortons.

Trevlig fortsatt helg på alla vi känner. Hoppas vi snart sitter på ett flyg hem till Sverige.

/Nina och Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *