Lunchpromenad på muren

Tog en DiDi (taxibil) till muren för en lunchpromenad till en Libanesisk restaurang. Jag som åkt eller gått till muren så många gånger från vårt hotell, lyckades boka fel. Hamnade 2 kvarter och dryga kilometern helt galet fel så det blev en promenad i de kvarteren man ofta försöker undvika 😂. Det är dryga milen mellan vårt hotell och restaurangen.

Kineserna hade precis startat sin lunch, och det här var kvarteret med små hak. Peka på mat direkt över en liten disk och sedan sitter du vid små bord placerade på trottoaren.

Att det kanske står parkerade cyklar, moppar, hänger lite kläder och ligger skräphögar intill gör inget. Spelar också mindre roll hur maten ser ut bara du får något i magen.

Och där trottoaren var som smalast kom helt plötsligt en moppe bakom mig. För att slippa problemet med böter när de åker i fel riktning på vägen med moppen kör kineserna i fel riktning på trottoaren istället och nästan kör ihjäl en. De kommer i hög hastighet och tutar att du ska flytta på dig. Du hör dem inte då de är elmoppar och alla kineser tjattrar så in i bomben och framförallt de får inte köra där. Var dka vi gångare ta vägen Nät det är tvätt, parkerade bilar, cyklar mm.

Det här killen fick åka länge och stirra på min rumpa för jag flyttade inte på mig. Tillsist vände jag mig om och visade att han skulle köra på vägen. Han ruskade på huvudet, men gissa vem som vann…:-) det var Nina.

Skönt att komma upp på muren och slippa undan från bostadskvarteret. Det blåste lite småkallt uppe på muren och temperaturen var ca 14 grader. Vintern börjar nalkas även här i Nanjing men vi har inga minusgrader och snö som i Beijing än, kanske kommer.

Min lunchrestaurang skulle visa sig vara ett litet hak, nästan som kinesernas mathak, men här satt man i varje fall inomhus och åt sin mat.

En mindre libanesisk restaurang med 2 bord på nedre botten vid entrén och 4 bord en trappa upp på ett loft. Restaurangen är inte fräsh men man behöver inte gå hit, man kan köpa hämtmat med WeChat härifrån och maten är supergod och det är billigt. Fortsättningsvis blir det nog hämtmat.

Gick min promenad via Lamendong som är ett gammalt kinesiskt område med små affärer, restaurangen och te-caféer. Lite mysigt att gå i små gränder. Utmed en gränd hade de ställt upp statyer med alla kinesiska horoskop djuren.

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *