Niushoushan (söndag 24 april)

Äntligen har Niushoushan 牛首山 öppnat för allmänheten igen!

Hoppas bara de släpper in oss utlänningar utan problem…

Vi skulle snart erfara att det inte var utan problem. Vakten vid dörren tog oss med till en informationsdisk när det visade sig att vi inte kunde scanna de QR koder de krävde. Efter många långa diskussioner och minst 20 minuters väntan kom de till slut fram till att det nog gick bra om vi skrev under i en bok att vi var tillåtna att släppas in i parken.

Vi kunde visa upp allt de behövde, att vi var gröna, inte hade rest och sedan länge bor i Nanjing. Vad mer kan de begära? Ingen vet…

Väl inne i parken gick vi som vanligt upp mot templet på toppen av berget. Det är en underbart vacker park.

Väl uppe mot toppen måste man bara ha en glass. Idag var det nära 30 grader och svetten rann.

Det var en arbetsdag idag, trots söndag, kineserna klumpar ihop dagar för att få längre ledigheter och får betala detta genom att jobba lite helgdagar. Det märktes att folk jobbade idag, vi var nästan själva i parken.

Här brukar aldrig vara tomt på folk

Väl uppe vid templet tog vi turen upp till den lilla pagoden. Vi mötte en tjej i trappen upp. Helt plötsligt skriker hon till av fasa och springer rätt mot oss istället för att gå rakt ner.

Vi blir snart varse om varför hon skriker, en ca två meter lång orm ringlar snabbt iväg från trappen. Den låg och värmde sig i stentrappan och från vårt håll (nerifrån) eller hennes håll (uppifrån) syntes inte ormen.

Puh vilken upplevelse! Tyvärr lyckades vi inte få ormen på bild.

Området runt Usnisa templet är vackert

Niushoushan är definitivt en av de platser i Kina vi kommer att sakna. Trots att det ligger nära industriområden och stora vägar är det faktiskt väldigt lugnt och tyst i det stora området.

Vi fick se en liten svanfamilj på vägen ner från berget.

/Nina och Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *