Vecka 17 (25 april-1 maj)

Det är inte mycket som händer här, förutom att värmen bara stiger och stiger.

Vi njuter av värmen, åker till de närliggande utflyktsmålen (inga längre resor det ger bara fler karantäner och covid tester), träffar vänner och går ut och äter god mat.

Det är helt galet men vad som händer, just nu är det mer och mer tok i Beijing också.

Tog en tur på cykel till Wetland park, lugnt och skönt inte så mycket folk. Såg ingen delfin idag men gubbar som planterade ut massa blommor var det gott om.

Först tänkte jag ta spårvagnen men när jag inte fick sitta utomhus utan att vara tvingad att använda mask då jag skulle vänta på spårvagnen tog jag cykeln istället. Aldrig att jag använder mask för att jag inte är kines. Då ska alla andra också använda mask utomhus.

Att röka i restauranger och på uteserveringar är tillåtet men att röka utomhus i parkerna får inte kineserna.

Jag fick sällskap på vägen tillbaka hem 🙂 försökte tillkalla vakter för att ta hand om hunden i parken men ingen brydde sig. Snart gick hunden åt annat hål och jag brydde mig inte heller.

Det är svettigt och varmt nu men inte för kineserna som skyddar sig från värmen och solen med heltäckande kläder.

Go-Kaffe och underbara middagar på Vancouver grill som vi numer bara har 15 våningar under oss. Vi bor på 52 och grillen ligger på våning 37.

Söndagen avslutade vi med en middag på japanska Teppanyaki tillsammans med Harald och Liz. Vi tyckte det var godare och bättre än att ta en picknick på gångvägen som kineserna gjorde.

/Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *