Nytt test 16 maj

Det är helt galet. Det finns inget fall i Nanjing. Vi är därför i lågriskzon. Det innebär inte att vi kan åka hur vi vill ändå i landet utan lämnar vi vår provins måste vi testas. Jobbar du i shopping mall, restauranger på hotell får du lov att testa dig varannan eller var 3dje dag fast du aldrig visat symtom eller något. Det är ren rutin att så här ska det gå till.

Blev hotad häromdagen om gul kod om jag inte testade mig. Krister fick det också men alla i vår provins har inte fått detta, Varför? Krister blev samma dag testad på sitt jobb och testresultatet finns med i hans telefon men han var ändå tvungen också att göra detta test. Inom loppet av 4 dagar hade han gjort 2 test på jobbet och detta. Varför? Han jobbar inte inom hotell och restaurang branschen.

3 dagar efter detta test fick jag ett nytt meddelande om nytt test men inte Krister och andra jag pratat med har inte heller fått. Jag har struntat i det, ska snart åka hem.

Det är viktigt för de vita gubbarna så de har något att göra. Kina har ju med detta testande skaffat befolkningen arbetstillfällen vad skulle de inte göra om de inte hade Covid att haka upp sig på.

Att kineserna kan stå uppepå varann utan mask är spännande om vi nu kan vara sjuka eller varför vi gör detta testande. Fast de är väl bara vi utlänningar som är sjuka här i Kina. Vänner till oss har varit med om att människor har skrikit åt dem att gå därifrån för de vill inte se utlänningar i köerna vid testningställe. Skönt att åka hem snart.

På vägen till teststället gick vi förbi en Jazz bar vi inte besökt tidigare. Tyckte vi var tvungna att ta oss varsin drink för att orka med dessa tester.

/Nina och Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *