Somerset 1 april 2021

Då börjar ett nytt kapitel i en ny lägenhet i Kina men fortfarande i Nanjing. En flytt på ca 4 km. Vaknat på morgonen och åt en sista färdig frukost i restaurangen på Frasier Suites, på Somerset finns ingen restaurang så nu blir det frukost i lägenheten.

Hejdå till frukost färdigserverad i restaurangen är bara välja och vraka.

Tänk att vi valde bort att inte flytta in i ett splitter nytt hotell och med frukost serverad på morgonen i restaurangen, kanske har vi gjort bort oss. Fler av våra vänner tror vi gjort rätt de nya lägenheterna var så små och de skulle ligga ute på en ö norr om floden. Längre till shopping och området vi lärt oss tycka om och mycket längre för Krister till jobbet. Krister har närmare till jobbet här, vi har gym och pool, lägenheten har 2 balkonger och fortfarande närma till våra favoritrestauranger och shopping. Blir mysigt att ta frukost på balkongen när det blir varmare.

Vi bor under S:et i Somerset på våning 31. Top floor 🙂 och ser svenska flaggan i topp varje dag.

Klockan 9:30 kom det nya flytt teamet som tagit över efter de som packat igår. Den här gången var det en tjej som var arbetsledare för teamet och jag pekade med fingrar och hand var sakerna skulle stå. Kläder hängde gubbarna upp och de ställde alla prylar på plats men vårt porslin fick de ställa på bordet så jag kunde checka så det var helt innan de ställdes in i skåpen av mig. Vissa saker är jag rädd om. Alla saker var hela förutom 3 flaskor vin i en ny oöppnad vinkartong. Krister fick en fråga från flyttledaren om det var specat på pappren vi skrev under i flytten att de fanns 6 flaskor vin, 1000 yuan/flaskan. Jag säger bara Kineser, de gick inte ta miste på kartongen och vad det var där i men det ville väl inte betala 3000 yuan för 3 flaskor vin de kraschat, men det fick de göra. Annars gick flytten bra och kineserna var trevliga. När vi säljer vårat hus får gärna en kinesisk flyttfirma komma och fixa allt medans jag sitter och pekar med handen:-)

Någon dag senare lite shopping av mattor, vitrinskåp mm för vi behöver mer ställen att förvara våra saker i 🙂 och Krister ville ha en barvagn då hans flaskor inte fick plats någon stans.

Lite fler bilder från lägenheten vi nu bor i på 156 kvm förut hade vi 195 kvm, ni förstår det är trångt nu. Kök med vardagsrum(matplats och soffhörna) 3 sovrum, 2 badrum och 2 balkonger. Jävla corona virus; men när allt blir bättre är alla som kan och vill välkomna att hälsa på hos oss om vi fortfarande är kvar.

Inte så bra väder just nu men här kommer lite bilder från vår utsikt och från vårat gym.

Många kramar/Nina & Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *